2019. április 11., csütörtök

HONT: RÁNTS VÁLLAT! VÁLTS ELLENZÉKET!

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: HONT ANDRÁS
2019.04.10.


Utoljára kérdem, hogy akkor most rendkívüli helyzet van, amely a pártoktól és politikusoktól is rendkívüli megoldásokat követelne, vagy szokásos többpártrendszerű választás, mely esetben abba lehet hagyni a szavazók és az összefogózásban részt nem vevő pártok abajgatását. De többet is mondok ennél.

Akkor mondd meg te, elemzőkém, hogy mit kell csinálni – hallatszik ezredszerre a sztenderd fölszólítás. Többször, több körben tisztáztuk, hogy ez nem feladata egy újságírónak, publicistának, politológusnak és hasonszőrűeknek. Ám legyen. Most az egyszer legyen. Megmondom, de előtte egy kitérő és helyzetleírás.

A Fidesz sokadszorra is arra készül, hogy rútul rászedje övéit. Álproblémára kínál nem valóságos megoldást. Mégis megint minden migránsozással lesz tele. Ami az emberek fejében van, azt onnan kiszedni nem lehet. Legföljebb átpozicionálni. Ám tudni kell: az emberek fejében nem az van, hogy a menekültek jelentik a legnagyobb veszélyt (évek óta senki nem látott egyet sem a köztévé tudósításain kívül), hanem az, hogy a Fidesz a migránsozás miatt erős. Hogy azzal nem lehet, nem célszerű szembemenni, mert nem csak azonnal a nemzetvesztő szerepében találjuk magunkat, hanem az elszigetelt, meg nem értett és gyenge kisebbség részeként. Ahhoz pedig senki nem akar tartozni. Ez az érzület diadalmaskodott, sem ellentartani, sem tagadni, sem elhallgatni nem lehet.

Rendben, fogadjuk el, hogy ettől erős. Erős, de szánalmas. Azt lehet tenni (megmondommitkellcsinálni 1.), hogy minden megosztott migránsozós poszt, minden hozzászólás, újságcikk alá bekommentelni, ezzel is hozzájárultál Ráhel új Dior kiegészítőjéhez. Ráírni a plakátokra, ennyivel elvágni a kocsmai vitákat és piaci veszekedéseket. Vö. hasznos idióták.

Demokratikus politikusoknak persze nem javallott lehülyézni a népet, illetve annak egy részét, de független egzisztenciák (hasonszőrűek ld. fönn) megtehetik. Ahogy megtehetik – mint ahogy bérrettegőzéssel, szocinyuggerezéssel megtették 2006 és 2010 között a fideszes és jobbikos hívek is a baloldali és/vagy liberális polgártársaikkal – maguk az ellenzéki szavazók.

Már amennyiben nem hiszékeny hülyékből áll az ellenzéki közönség is. Ami felől erős gyanúnk támadhat, ha újra ugyanúgy ugyanazt a szart sikerül lenyomni a torkukon. Márpedig erre történik kísérlet. Kipenderült négy „ellenzéki” párt – a két retroszervezet, az MSZP és a DK, kiegészülve a már korábban leigazolt Párbeszéddel és a most bedarált Momentummal – és közölte, hogy ők megállapodtak a budapesti polgármesterjelöltek személyében, lehet lájkolni és szavazni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.