2019. április 3., szerda

MI KÖZE VAN MARXNAK ORBÁN IDEGENGYŰLÖLETÉHEZ? - JUNCKER NEM KOSZORÚZTA MEG MARX SZOBRÁT, MARX SOHA NEM ÖLT MEG SENKIT, DE ORBÁN KÍNÁBAN TÖMEGGYILKOSOK EMLÉKMŰVÉT KOSZORÚZTA MEG, A TIENANMEN TÉREN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.04.01.


Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az olasz köztelevíziónak adott interjújában nagyon helyesen állapította meg, hogy az Orbán-féle nacionalizmus háborúkhoz vezet. Ehhez képest már csak az érthetetlen, hogy ebben az esetben az Európai Néppárt, Juncker pártcsaládja, miért nem zárta ki azonnali hatállyal Orbánt a tagjai sorából, holott azt elég sokan kezdeményezték. Igaz, Juncker ezen az oldalon állt, Manfred Weber akadályozta meg Orbán kirúgását, mert a személyes karrierje érdekében fel akarja használni Orbán csalással szerzett szavazatait (az ezzel ellentétes állításai a pávatánc részei, hazugság, mert ha nem így lenne, akkor Orbánt kizáratta volna).

Juncker emellett azt mondta, hogy az Orbán-féle idegengyűlölet elfogadhatatlan. Nagyon helyesen állapította meg az Európai Bizottság elnöke, hogy Orbán ún. “bevándorlásellenessége” csak idegengyűlölet, semmi más. Gyűlöletkeltő uszítás, hogy ezzel az uszítással tartsa fenn antidemokratikus, antiliberális, fasiszta rendszerét. Orbán a maga finom, demokratikus, úriember stílusában válaszolt Juncker interjújára. Azt mondta, hogy “Aki Marx-szobrot koszorúz, az idegengyűlöletből ne oktasson senkit”. Aki meg a politikai pályafutását KISZ-titkárként kezdte, az ne “marxozzon” senkit, másrészt mutassa meg azt a helyet a marxi életműben, ahol Marx bármilyen idegengyűlöletének adna hangot. Marx nem uszított muszlimok, feketék, afrikaiak ellen, nem éheztetett menekült családokat a határon. Hogy jön ide Marx?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.