2019. június 30., vasárnap

AZOKAT VESZÍTI EL MOSTANÁBAN A FIDESZ, AKIK AZ EREJÉT ADTÁK EDDIG

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2019.06.28.


Mintha túl magabiztossá vált volna attól a magyar kormánypárt, hogy finoman szólva is egyszerű propagandaeszközök bevetésével sorra nyerte a különböző választásokat az utóbbi években. Pedig a győzelmek mögött volt egy fontos változás, ami erősen hathat a Nemzeti Együttműködés Rendszerének jövőjére. Most ugyanis elsősorban az alacsony iskolai végzettséggel rendelkező, kisvárosi vagy falusi, főként 50. életévüket betöltött emberek adják a voksukat a Fideszre, még 15-20 éve inkább a fiatal értelmiség adta a szellemi hátterét a pártnak.

Amit ma Magyarországon politikai propagandának nevezünk, az kicsit szégyen, és kicsit nevetséges, de leginkább gyalázat. A VOLT fesztiválon megtörtént az, amit eddig elképzelni se tudtunk volna: A politika betette otromba, sáros bakancsát egy könnyűzenei rendezvényre, és úgy próbálta bemutatni a magyar miniszterelnököt, mintha ő lenne szabadság apostola. Azzal, hogy Orbán Viktor 30 évvel ezelőtti beszédét játszották le nonstop a fesztivál délutáni forróságában, meggyalázták a rendszerváltás emlékét, és felbosszantottak több százezer fesztiválozót és nem fesztiválozót.

Különös ellentmondása a kormányzati akciónak, hogy azokkal a fiatalokkal akarja megszerettetni a miniszterelnök személyét, akiket eddig jobbára levegőnek nézett. Orbánt valószínűleg bosszantja, hogy az ellenzéki tüntetéseken a tömeg magját a fiatalok adják, és az ifjú nemzedéket leginkább reprezentáló Momentum igencsak megerősödött az uniós választásokon. Ők nem nézik a közszolgálati televíziót, nem hallgatják az állami propagandát harsogó közrádiót, és úgy gondolták, hogy a politikusok békén hagyják őket, ha elmennek egy nyári könnyűzenei fesztiválra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.