2019. június 9., vasárnap

KI A LEGALKALMASABB FŐPOLGÁRMESTER-JELÖLT?

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2019.06.09.


...Karácsony Gergely: nincsenek kétségeim a jó szándékai és a becsületessége felől, de valljuk meg, Zuglóban megették reggelire a rezsimpártok (Fidesz, MSZP) erős emberei. Az a videó arról a bizonyos tartózkodásról máig égető szekunder szégyent okoz: látni, ahogy Karácsony pontosan tudja, hogy csapdába csalták, tudja, hogy ellen kéne állnia, de nincs semmi a kezében, latolgatja az esélyeit, végül elengedi a történetet, és közben szörnyen szégyelli magát. Na a fővárosban ugyanez lesz, csak országos bűnözőkkel.

Kerpel-Fronius Gábor: Elfogult vagyok az irányába, mert húsz éve kollégák és barátok voltunk. Van néhány szaftos és kínos történetem rólam, amiben ő is szerepel (és csak rám vet rossz fényt: ez van, Origo :-)). Nagyon érett, integratív politikus benyomását kelti az interjúi alapján, ahhoz képest is, hogy újonc, meg egyébként is az. Imponáló, hogy a rezsimkutyák azonnal rá is ugrottak, és kitúrták a saját nyilvános facebook oldaláról, hogy egyszer agyhalottnak nevezte a hazáját. Nem tudom, mi volt ezzel a propagandisták célja: demonstrálni, hogy igaza van, vagy hogy elteljen az idő estig, amikor ki lehet nyitni napi ellátmány vodkát.

Kálmán Olga: őt is hiteles személyiségnek tartom, de szerintem a másik két jelölthöz képest ő sokkal nagyobb személyes kockázatot vállal a politikai szerepvállalással. Ha ez nem jön be neki, akkor nem nagyon van számára visszaút a médiába, legalábbis abba a független, kritikus politikai újságíró-szerepbe, amit az elmúlt húsz évben felépített magának. Nem hiszem, hogy jó vásárt csinált, amikor engedte rábeszélni magát Dobrev Klára részéről. Hacsak nem Gyurcsánynak van a legütőképesebb kampánycsapata az egész fővárosban.

Egy szó, mint száz, a főpolgármester-választásnak az a tétje, hogy az ellenzék kiüsse Orbán kezéből az egész várost. Ha csak a főpolgármesteri széket szerzik meg, de a kerületek a NER kezében maradnak, akkor gyötrelmes kudarcra lehet számítani.

Hát szedjétek össze magatokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.