2019. június 30., vasárnap

KLÍMAVÁLTOZÁS VAN, KLÍMA NINCS A 3-AS METRÓN

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.06.30.


Ingyenes szauna működik a 3-as metrón, rendre 40 fok körüli hőket mérnek, izzadnak az utasok, mint a lovak, vagy még náluk is jobban. Ez a szauna még mindig olcsóbb, mintha klíma lenne a méregdrágán vásárolt szovjet szerelvényeken, hogy elviselhető legyen az utazás, bár lehet, hogy Tarlós Istvánnak sokba fog kerülni. A polgármester szerint egyébként már vizsgálják a problémát, és ha nem jön közbe semmi, akkor szinte majdnem biztos, hogy hamarosan, de legkésőbb valamikor, megtalálják a megoldást.

Lehetünk bizakodók: két évvel ezelőtt szintén volt probléma, és akkor is megtalálták a megoldást, miért épp most ne találnák meg. Aki még emlékszik rá, az tudja, aki már nem, annak elmondjuk: 2017. június 28-án Tarlós főpolgármester diadalmasan jelentette a nyilvánosságnak, hogy megtalálták a problémát, ami a felújított orosz metrókocsik meghibásodását okozta. Az ok sokkal egyszerűbb volt, mint gondoltuk volna: rosszul dugtak össze két 15 kilométeres optikai kábelt, ezért nem nyíltak ki az ajtók, amikor kellett volna, és ezért nyíltak ki akkor, amikor nem várta senki.

Ettől kezdve nem volt gond, az ideiglenesen hazánkban állomásozó orosz mérnökök újból – immár jól - összedugták a kábeleket, és a 40 éves, fürge metrószerelvények megint szárnyaltak a síneken, mindannyiunk örömére és épülésére...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.