2019. július 15., hétfő

A FIDESZ HISZTIJE JELZI, HOGY NÉHÁNY UNIÓS BIZOTTSÁGI POSZTÉRT BÁRMIRE KÉPESEK LENNÉNEK

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2019.07.14.


Ha néhanapján sarokba szorítják a nemzetközi vagy a magyar politikai küzdőtéren, azonnal heves ellentámadásba lendül a Fidesz. Ez történt a minap is, amikor blokkolták néhány uniós képviselőjük bizottsági alelnökké választását. A liberális, zöld és szociáldemokrata frakciók előre jelezték, hogy a lengyel és magyar kormánypárt jelöltjeit nem fogják támogatni az EP bizottságaiban, ám mégis komoly hisztit csaptak idehaza, miután az uniós képviselők betartották ígéretüket. Pedig az ember azt gondolná, hogy a sokat szapult uniós intézmények vezető pozícióiba eszük ágában sincs bejutni a magyar kormánypárti politikusoknak.

Mintha a Fidesz politikusai elfelejtették volna, hogy a cselekedeteiknek következményei is lehetnek, vagyis nem lehet alkudozásokkal, ígéretekkel elsikálni olyan ügyeket, melyek másokban ellenérzéseket váltanak ki. Miután Orbán Viktor végigölelkezte az uniós választás kampányát finoman szólva is kétes populista figurákkal, és méreteseket rúgott bele saját pártcsaládjának politikusaiba, most nehezen veszi tudomásul, hogy mindennek most meg lett a böjtje.

A magyar kormánypárt rossz lóra tett a tavaszi európai politikai hazárdjátékban, és most nehezen veszi tudomásul, hogy ha módjával is, de megkérik ennek a tévedésnek az árát azok, akik ellen fogadott a Fidesz. Deutsch Tamást és Gál Kingát, a két régi motoros uniós képviselőt így is csont nélkül megválasztották a költségvetési ellenőrző és a biztonságpolitikai szakbizottságok alelnökeinek, de három „újonc” nem kapott bizalmat egyelőre az uniós szervektől...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.