2019. augusztus 14., szerda

A NÉP MEG SZÁJTÁTVA BÁMUL ÉS TOVÁBB SZÍV. KÖRNYEZETVÉDELMI OKOKBÓL SZÍVÓSZÁL NÉLKÜL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Mikes Mirtill
2019.08.13.


Tárgy: inger

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Remélem, van ott kendnek valami stabil kapaszkodója, ha erővel haza akarnák ráncigálni. Mert erőltetik nagyon a magyarok bejövetelét. Jó. Tudom. Kend ezeknek székely. Csak nekünk rokon. A szíve. Vér szerint is. Fejben meg pláne. Nehogy már benyalja kend ezt a lúzer Magyar (Maccabiról koppintott) Világjáték szöveget, és ide állít nekünk, hogy karikás pattogtatásban felvegye a versenyt az Antikóla Szellemi Magaslat betyáros értelmet sugárzó sarkantyús reklámarcával.

Van nekünk bajunk kend nélkül is. Kiváltképpen nekem. Tudvalevőleg. Eddig se volt egyszerű nekem az imádságos iskola, de most csupa bizonytalansági tényezőből áll ez az oktatásnak nevezett hóbelevanc! Ráadásul valami főokos szakértő azt találta mondani az anyunak, hogy műszakilag semmi bajom, hanem az ingerszegény környezet és a szeretethiány miatt lógok ki az engedelmesen térdre rogyó proli kölykök közül. Ezt így. Ránézésre.

Na, ez a beszólás az anyunak módfelett feldúsította az ingert. Néhány napig szótlanul, lopva pityergett. De hát nálunk sokáig nem marad semmi titokban. Az anyu se titkolózott valójában, hanem magát hibáztatva próbálta értelmezni a hallottakat. És szerfelett aggódott. Miattam. Érti kend? Spiccen vagyok. Szóval lebukott az anyu az apu előtt ezzel a titokkal. Jókor. Mert az apu is figyelmes. Nincs eltelve magával. A legjobbkor. Egyrészt fizetés előtt és nem volt az apunak plusz pénze buszjegyre, másrészt késő este és ezen okokból nem tudott bemenni a városba, hogy agyon verje azt a szemét ………..-t, aki ilyesmit mer állítani az én anyukámról, meg a családomról, na meg főleg rólam! Figyeli? Rólam! Az ingerszegényről.

Reggelre, mire én felébredtem már részletesen ki volt tárgyalva plenárisan a kérdés. Még az én született inger bátyám is azon a véleményen volt, hogy ne menjen be apu a városba a kapanyéllel érvelni ahhoz az udvari szolgálatban hajbókoló némberhez. Mert itt most a prolikat gyorsított eljárással rakják szeretethiányos ingerszegény környezetbe, ha nem a gazda szolgálatában garázdálkodnak, mint egyenruhásan a tévé székháznál, vagy kopasz kivitelben a választási irodánál. És ez nagy szó, mert a bátyám előszeretettel szereti kajakból feloldani a konfliktusokat, de ha nagynéha bekapcsolja bennem a fúriát, akkor többnyire lebirkózom, és azzal mentegetőzik, hogy a röhögéstől nem bírt velem, de ez nem igaz.

A kibővített nyárikonyha konzultáción is én voltam az egyetlen napirend. Sorba szedték, hogy mi nem ingerel engem. Első helyre került a kaszinós özvegye, aki nem akar csóró hapsihoz feleségül menni, mert bár szegény vagyok, még messze a házasulandó kortól, és nagyon úgy fest egyoldalú érdeklődésű lánynak sikerültem. Az ország tortája se ingerel, mert olyan messzi van tőlünk, mint a posta modernizációjára hivatkozással elköltött milliárdok és az elkótyavetyélt postás üdülők a levélkihordó postásunktól. A pacal pörkölt ugyancsak nem, mert a zsíros fűszeres kajáktól pattanásos leszek, és az én koromban a nagyi szerint még ezer ok miatt lehetnek pattanásaim, akkor minek a veszélyességi forrásokat halmozni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése