2019. augusztus 12., hétfő

NYOMASZTÓAN KÖZELIVÉ VÁLT A PUTYINI VILÁG

KLUBRÁDIÓ / ESTI GYORS
Szerző: HERSKOVITS ESZTER
2019.08.12. 


...gyereket még nem akartak elvenni tüntetőktől, és az ellenzéki tüntetéseket sem tiltották be. Csak szűkebbre szabták a gyülekezés lehetőségeit. Meg persze, mifelénk ugyan egzisztenciálisan ellehetetlenítenek ellenzéki újságírókat, na jó, meg időnként azért államtitok-sértésért vád alá helyezik őket, meg hát a jogvédőket is megbélyegzik képtelen törvényekkel, de legalább nem érik őket véletlen halálos balesetek, és nem követnek el hirtelen rejtélyes öngyilkosságokat sem, mint Oroszországban.

De tényleg nem? Az elmúlt években volt azért itt minden, ami a putyini világot olyan nyomasztóan közelivé teszi. Halt meg „üzletember” fura körülmények között rendőrautóban, meg egy másik szintén rejtélyes módon pár nappal az után, hogy akarata ellenére eladta az államnak a cégét. Lőtte már fejbe magát egy fideszes cégek által sokat foglalkoztatott könyvvizsgáló. És ütött már el – hogy is mondjam – figyelmetlen autós ellenzéki polgármesterjelöltet nem sokkal a választás előtt. Vittek már el Budapesten ellenzéki tüntetés közelében kutyát sétáltató járókelőket, tartottak bent demonstráló tinédzsereket fogdán teljes éjszakán át, úgy, hogy hazaszólni sem tudtak, hogy mégis mi történt velük. Sőt, indult már eljárás magyar újságírók ellen azért, mert tudósítottak nem bejelentett tüntetésről, noha a képeken is jól látszott, hogy nem tüntetni, hanem dolgozni jöttek.

Egy szó, mint száz: lehet, hogy a mi kis magyaros Kubatov-listánk a kanyarban sincs az orosz listához képest, de hogy Moszkva szelleme már látszik a kanyar végén, az, bármennyire ijesztő legyen is kimondani: tény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.