2019. december 6., péntek

RÁADÁSUL ÚR EGY DARAB SE, CSAK NÉHÁNY TUCAT TALPNYALÓ, URIZÁLÓ KISKÖCSÖG

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Mikes Mirtill
2019.12.06.


Tárgy: Kellemetlen

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Püffneki! Végre már kend is ódzkodik a hazajöveteltől! Jogos. Ugyanakkor talányos is. Stratégiai szerződésről pöntyög, Hitlertől valami „korhadó demokráciák” -at emleget, meg Antikomintern Paktumot, hogy ’39-ben az aláírásáért Hitler Horthynak adta a Kárpátalját, most meg Erdélyért pedálozik a mi vizionálós momentán kereszteshazaffy Őfőméltóságunk.

A tata szerint valamit nagyon össze tetszik keverni, de nem kend az első, aki vaktában szemezget a múltból. Kendnek mentsége van. A tisztessége. Mert a Józsi bácsi szerint az ember téved, mint például kend. De ez nem ugyan az, mint amit most tesznek velünk, hogy pénzért, hatalomért szándékosan lehazudják a csillagot is. (Ja. Nem. A csillagot már a politikai elnyomórendszer váltás elején lehazudták, azóta csak színezik, pancser módon, hol sárgára, hol vörösre, álságosan, mélyalmos technológiával, papi segédlettel.)

Most tessék nagyon vigyázni, mert olyasmit írok, amit én se tudok, csak hallottam az öregektől és esetleg elhallottam, elértettem, vagy halvány fogalmam sincs róla, na meg eszembe sem jut néhány fontos szó az elhangzottakból. Úgyhogy gubancos is lehet a mondókám, de az is előfordulhat, hogy kend tisztábban lát tőle. Egy biztos. Mi féltjük kendet. Ez a féltés aztán olyasmire sarkall, amit senki kedvéért meg nem tennék; a politikáról írok kendnek! De ez utóbbin nem csodálkozik, tudván, hogy sajátos nevelési igényű vagyok.

Az okfejtés kiindulása oké. A multi cégekkel létezik stratégiai megállapodás, mely szerint sok, lebutított, olcsó, alázatos magyar kényszerkeresztény munkaerőt ad nekik a kormány, amiért a „művelt nyugat” elnézi a nép sanyargatását. Nekünk tragédia ez az állapot, nekik kellemetlen, bűzös pötty, pöttyöcske a trezorok mélyén szagtalanított részvényeken. Ez tartalmában megfelel a tanácsköztársaság utáni antikommunista fehérterror lájtos kiadásának. Viszont a szóban forgó paktumot Hitler kezdeményezte, nem az antant. Másrészt, még jóval a paktum előtt Európa munkássága besokallt a Horthy csicskáktól és a magyar prolik iránti szolidaritásból blokád alá vették Magyarországot. Most lenéznek, lecigányoznak, és jó esetben kiröhögnek bennünket, de inkább csak utálnak, mert itthon éhbérért, náluk meg migráns sztrájktörőként elvesszük a munkájukat.

Azt mondják az öregek, hogy most minden gyorsabban történik. Például a jóval nagyobb lélekszámú Magyarország régen ezer év alatt tudott 3 millió koldust kitermelni, most ennek a kicsinek elég volt 28 év a 4 millió előállításához (és most még a koldulást is megadóztatják). A nép szellemi/gazdasági leépítése még ennél is gyorsabb. Gondoljon csak bele kend: mikor még kend olyan idős volt, mint most én, Zágon környékén hány szegény ember maradt életben a saját erejéből? Mind! Se rezsicsökkentés, se Erzsébet-utalvány nem volt. Soha ennyire úri önkénynek kiszolgáltatott nem volt még a magyarság. Ráadásul úr egy darab se, csak néhány tucat talpnyaló, urizáló kisköcsög...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.