2017. március 4., szombat

HETILAPSZEMLE: VÁR, BALATON, HAVEROK

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: atlatszo
2017.03.04.


Ahol közpénz folyik, ott feltűnnek a haverok, ahova közpénz fog folyni, ott a haverok már rég bevásároltak, de az élet szép és minden a legnagyobb rendben van.

Nagyon nem látszik, mennyi lesz a fél kormányzat Várba költözésének végszámlája, de az biztos, hogy az eddig elköltött 120, és a tervezett 200 milliárdnál jóval több – derül ki a Magyar Narancs írásából, ami számba veszi azt ami eddig tudható a projektről.

A lap szerint csak a Miniszterelnökség Várba költöztetése alaphangon 30 milliárdot emészt fel. Tervezője a miniszterelnök katonatársa, Zoboki Gábor irodája, 800 millióért, kivitelezője a közbeszerzésekben is egyre többet nyerő Confector Kft. A beruházás részletei nemzetbiztonsági okokra hivatkozva persze titkosak.

A Belügyminiszétrium Várba költöztetését 24,7 milliárdra taksálják, a Nemzetgazdasági Minisztérium átcuccolására tavaly már elment másfél milliárd, idén megy még 26,7, és ez még nem a vége, 19 milliárd forint lesz azon intézmények kiköltöztetése, ahova a két minisztérium költözik.

A Magyar Nemzeti Bank és alapítványai bevásárlásai a Várban szintén jócskán emésztik a milliárdokat, csak a Pallas Athéné Domus Alapítvány 8 milliárdot költ a székhelyére és annak felújtására. Itt a tervező a máltai DVM Design Kft., aminek tulajdonosi köre rendszeres partnere az MNB-nek. A legnagyobb nyertes ugyanakkor a felújítás kivitelezője, a Mészáros Lőrinchez köthető Magyar Építő Zrt., ki más.

De itt építkezik az MNB másik alapítványa, a Pallas Athéné Geopolitikai Alaptvány is, ami szintén titkolózik: annyi biztos, hogy 795 millióért vett egy épületet, amire eddig legalább kétszáz milliót költött, amiből jutott Szemerey Tamásnak, Matolcsy unokatetvérének is.

És ott van mág az egés Vár megújítására indított Nemzeti Hauszmann Terv, ami elvileg 200 milliárdos tétel, de a szekaemberek szerint az álmok megvalósítása több ezer milliárdot emésztene majd fel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.