2018. február 11., vasárnap

KARÁCSONY FELRÁZTA A SZOCIALISTÁKAT

24.HU - POSZT ITT
Szerző: NAGY ATTILA TIBOR
2018.02.11.


Belső csaták utáni szocialista kongresszus. Elemzés a Méltányosságtól.

Mosoly, derű, zene, kis tánc, győzelmi jel az MSZP kongresszusának végén a színpadon. Mintha minden rendben volna. Mintha nem lett volna hosszas, időnként kemény vita a párt előző napi választmányi ülésén. Ám az alapvetően jól megrendezett kongresszus sem feledteti: az MSZP továbbra is nehéz napokat él.

Karácsony Gergely 2017. év végi megjelenése fordulat a párt hangulatában.Botka László korábbi miniszterelnök-jelölt népszerűségvesztés miatti lemondása már-már temetői hangulatot hozott, azóta felcsillant a remény: ha győzelmet nem arat is a párt, de legalább megakadályozható a fideszes parlamenti kétharmad, sőt akár a feles többség is.

A Párbeszéd társelnöke az utóbbi hetek országjárásainképes volt kicsit felrázni a szocialista párttagokat és szimpatizánsokat.A kongresszusi küldöttekre is átragadt a megváltozott hangulat, ők Karácsonyt nemcsak elfogadják, hanem lelkesednek érte. A Párbeszéd társelnöke és zuglói polgármester képes arra, hogy egy jól hangzó jelszó – „szociális demokrácia” – köré csoportosítsa mondanivalóját, és felvázolja programjának baloldali, szolidaritásközpontú karakterét. A kongresszusi beszéde is mutatta:Karácsony Gergely szerethető politikus, és ennek komoly jelentősége lehet a szavazók megszólításában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.