2018. február 11., vasárnap

ELKÉPESZTŐ POMPA JELLEMZI A LÁZÁR JÁNOS ÉS CSALÁDJA ERDŐGAZDASÁGAINAK SZÍVÉBEN ÁLLÓ, TANÁCSADÓJA NEVÉN LEVŐ KASTÉLYT


168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2018.02.11.


Csak a kancelláriaminiszter és rokonsága földjein keresztül lehet bejutni, egy több száz méteres magánúton. Most légi felvételekkel leplezték le a hivalkodó luxust.

Újabb felvételekkel állt elő a Magyar Narancs a Lázár János – és hozzátartozói – erdőgazdaságainak közepén lévő, kacsalábon forgó palotáról. A hetilap cikke szerint szerényen csak Nagyréti Vendégháznak hívják azt az impozáns vadászkastélyt, amelyet a közelmúltban építettek a Hódmezővásárhelyhez tartozó batidai tanyavilág szélén.

A hatalmas luxusingatlanról a környéken sokan úgy tartják, hogy ahhoz köze lehet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek. Hivatalos dokumentumokkal bizonyítani nem lehet, hogy a vadászkastély közvetlenül Lázár Jánoshoz köthető, de néhány árulkodó jel arra utal, annyira mégsem lehet számára ismeretlen a környék.

A 168 Óra is beszámolt arról
: az építkezésről még 2016-ban írt elsőként az Átlátszó, hiszen akkor óriásdaruval építették a házakat. A Magyar Narancs tavaly decemberi ott jártakor viszont úgy tűnt, végeztek a munkákkal. A bárki által járható közút mellől a főépület egy részét és a kisebb házak tetejét lehetett látni, de a főkaputól az oda vezető több száz méteres magánút előtt egy őr állt, csak ő engedhette be az oda érkezőket.

Néhány napja visszamentek, s sikerült – nyilván drónnal – légi felvételeket is készíteniük, amelyek elképesztő pompáról árulkodnak.

Azt is megírtuk: luxuskastély papíron egyébként először Kulik Jenő hódmezővásárhelyi ügyvédé volt, ő 2015-ben vette meg a területet egy vadásztársaságtól, ő kezdte el építtetni a hatalmas házat úgy, hogy hódmezővásárhelyi forrásaink szerint korábban nem volt olyan látható vagyona, amiből arra lehetett volna következtetni, hogy egy ekkora ingatlan kialakítását egymaga finanszírozni tudná. Később alapított egy céget, amelyben két társtulajdonosa is van, és ide apportálta az ingatlanvagyont. Kulik és Lázár János könnyen összeköthető: mielőtt még a miniszter polgármester lett volna Hódmezővásárhelyen, a városházán dolgozott együtt az ügyvéddel, és később Kulik Jenő rendszeresen adott jogi tanácsokat Lázár Jánosnak, továbbá a Miniszterelnökség – amelyet Lázár vezet – is szerződött vele...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése