2018. május 15., kedd

LAKATOS BÉLA: SOROS TŐLEM MENT FÖL ORBÁNHOZ

24.HU
Szerző: NAGY JÓZSEF
2018.05.14.


Az egymilliárdos zsarolásról is beszél az ácsi polgármester, aki lemondott, aztán mégsem. Riport.

„Vannak neki indulatkezelési problémái” – ezt mondja Lakatos Bélára a cimborája a menzaebéd közben, s Béla mosolyog hozzá.

Lakatos Béla Ács polgármestere, hatalmas, bő másfél mázsás, jó beszédű ember, szerepel olykor a hírekben, a minap azzal került be, hogy április nyolcadikán megharagudott kisvárosára, s a Facebookra kiírta: lemond a posztjáról.

Hogy miért is lehet megharagudni egy kisvárosra?

Az Ácson 2010-ben és 2014-ben polgármesternek választott Lakatos Béla idén úgy döntött, országgyűlési képviselőjelöltként is kipróbálja magát. De nem fideszesként, még csak nem is valamely szemmel látható méretű ellenzéki párt színeiben, hanem a Momentum logója alatt. Csúnyán kikapott, amin tán túltette volna magát, ám hogy még az ácsi szavazókörökben is betlizett, nem fért se a fejébe, se a lelkébe.

Szóval, amint akkor este a jegyzőtől megkapta az adatokat, már írta is ki Facebook-üzenetét. Viszont hivatalosan se akkor, se másnap, se harmadnap nem nyújtotta be lemondását.

Negyednap pedig, túl az indulaton és ráción innen azzal állt elő, hogy mégiscsak marad polgármester.

Ki ez a fura fickó?

Az ácsi önkormányzat polgármesteri irodájában ülünk, van bronzított koronás- és gobelinbe álmodott Ács-címer, sportkupák és helytörténeti kötet, kemény fedeles Alaptörvény és a Kerényi Imre-féle Nemzeti Könyvtár számos darabja. „Dísznek jó”, ezt mondja Lakatos Béla a sorozatra, „de én egy Tormay Cécile-t a világ minden kincséért kézbe nem vennék”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.