2018. november 6., kedd

ORBÁN BOSSZÚT ÁLL

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: ANDOR MIHÁLY
2018.11.06. 


Az Index.hu a minap kiszúrta, hogy az állami kukaholding megvonta a Zöld Híd szemétszállító cég engedélyét. Aki figyelemmel kísérte a régóta húzódó szemétkedést, az tudja miről van szó. A Zöld Híd elsőként vette a bátorságot, és kijelentette, hogy nem tudja elszállítani a szemetet, mert az állami kukaholding nem fizette ki a munkáját. Erre a katasztrófavédelem megparancsolta, hogy szállítsák el a szemetet, és fizetett is gyorsan. Miért éppen a Zöld Hidat szólította fel? Nyilván más nem volt se közel, se távol.

Aztán alighogy elkezdték elszállítani a szemetet, az állami kukaholding levélben szólította föl a 116 önkormányzatot, hogy bontsanak szerződést a Zöld Híddal, mert megvonta az engedélyét. Ugyanis „nem alkalmas az OHKT-ban (Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Terv) foglalt célok elérésére, követelmények teljesítésére”. Keressenek másik szemétszállító szolgáltatót!

Az állam tehát fogta magát, berontott a piacra, és lesöpört onnan egy céget. Még az is lehet, hogy az indoklásban igazat mondanak, és a hét év alatt rezsicsökkentésileg legatyásított cég már tényleg alkalmatlan a feladat ellátására. Akárcsak az összes többi az országban. Az ország minden részéből – Budapestről is – évek óta hallani panaszokat lerobbant kukásautókról és csökkenő szolgáltatásról. Ebben tehát semmi meglepő nincs.

Ami meglepő, az Orbán bosszúja. A Zöld Híd ugyanis nem egy rohadt multi, aki ellen harcolni kell, hanem az érintett önkormányzatok által összedobott vállalkozás. Az önkormányzatokat tehát arra szólították föl, hogy bontsanak szerződést önmagukkal. Az eddig ráköltött pénzre, amin telephelyeket alakítottak ki és kukásautókat vettek, pedig vessenek keresztet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.