2019. február 9., szombat

HAZUDNAK ORBÁNRÓL A NÉMET KERESZTÉNYDEMOKRATÁK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.02.08.


A német autóipar és az Európai Néppárton belüli kicsinyes német érdekek állnak Orbán rendszerének leplezése, Orbán erkölcsi és anyagi támogatása mögött. Hazugság Annegret Kramp-Karrenbauer, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnökének Politico-nak adott nyilatkozata, amelyben azt állítja, hogy “a párbeszéd fenntartása” miatt nem zárják ki Orbánt az Európai Néppártból. Ez a döntés ellentmond annak az állításnak, hogy a májusi európai parlamenti választáson a cél a populista szélsőjobboldali pártok legyőzése, nehogy többséget szerezzenek.

Ezeknek a populista szélsőjobboldali erőknek a szellemi vezére és követendő példája Orbán. Ha Orbánt bent tartják Néppártban és a politikai tér középpontjában, azzal magát a populista szélsőjobbot emelik be a demokratikus centrumba. Kramp-Karrenbauer arra hivatkozott, hogy addig lehet Orbánnal az ő “aggályos intézkedéseivel kapcsolatban”, amíg a Néppárton belül van. Ez hazugság, mert semmit nem ért el a Néppárt azzal, hogy Orbánnak fedezéket nyújt az EU-ban, ellenkezőleg: ez az elvtelen védelem tette lehetővé, hogy ma már nyílt diktatórikus intézkedéseket hoz.

Vajon mit kellene még tennie ahhoz, hogy a német kerestzénydemokraták tűrésküszöbét átlépje, akiknek elég annyi, hogy a Fidesz képviselőcsoportja a kéréseiknek megfelelően szavaz az EP-ben, ezzel még haszonélvezői is annak, hogy Orbán az európai parlamenti választáson is egyenlőtlen és tisztességtelen eszközöket használ, szinte lehetetlenné teszi az ellenzéki pártoknak a kampányolást. Ez cinikus és hazug magatartás. Másrészt a német kereszténydemokratákat kielégíti az, hogy Orbán kiszolgálja a német autóipar igényeit a magyar munkavállalók kárára. A többi szöveg hazugság.

Azt is mondta az új elnök, hogy “Orbán politikájának vannak olyan elemei, amelyek rendkívüli módon összekötnek bennünket, például a szociális piacgazdaság, a gazdaságpolitika fogalma”. Ez felháborító, mert a német lapok pontosan megírták, hogy e fogalmak alatt Orbán a korrupciót érti, az államilag szervezett lopást. Ha ez összeköti a német kereszténydemokratákkal, akkor a német kereszténydemokraták nem jobbak a populista illiberális tolvaj és korrupt szörnyetegeknél. Ha az “piacgazdaság”, ahogy Orbán gázszerelő strómanja és üzletfelei ezermilliárd forintot sbolhattak el állami megrendelés címén, akkor ez a hölgy nem tudja, mi a piacgazdaság, vagy fogalma nincs arról, mi van Magyarországon vagy cinikusan hazudik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.