2019. március 25., hétfő

PÁRHUZAMOS VALÓSÁGOK: MIBEN TART ELŐBBRE SZERBIA, MINT MAGYARORSZÁG?

HVG ONLINE / VILÁG
Szerző: NÉMETH ANDRÁS
2019.03.25.


Az uralkodó elit leépíti a demokratikus intézményrendszert, a közbeszerzések segítségével teletömi pénzzel a barátok és üzletfelek zsebét, s korlátozza a sajtószabadságot. Az ellenzéki pártok többsége pedig összefog, és négy hónapja hétről hétre úgy visz ki tízezreket tüntetni a főváros és a vidéki települések utcáira, hogy nem kerülnek elő a pártzászlók, a tüntetések között pedig nem ekézik egymást a tisztességes választásokat követelő pártvezetők. Ez Szerbia, 2019 tavasza.

„Ebben a szakaszban össze kell fognunk, a legfontosabb Alekszandar Vucsics államfő korrupt és diktatorikus rezsimjének a megdöntése. Utána majd ráérünk versenyezni egymással” – mondta a hvg.hu-nak a szombati belgrádi ellenzéki tüntetés egyik résztvevője, Milena Sztojkovics. (A tüntetésről szóló hétvégi riportunkat ide kattintva olvashatják el.)

Ugyanezt mondták a felszólalók is, akik egyben azt is bejelentették, ha Vucsics nem mond le, nem nyitja meg a köztévét és rádiót az ellenzék előtt és nem ír ki 60-90 napon belülre előrehozott parlamenti választást, akkor április 13-án országos tüntetést rendeznek Belgrádban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.