2019. április 26., péntek

GŐZERŐVEL FOLYIK A MAGYAR TÁRSADALOM MISZLIKBE APRÍTÁSA

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2019.04.25. 


Egyre nagyobb a jövedelmi szakadék a társadalmi csoportok között, folytatódik a régiók közti különbségek növekedése, a politikai hovatartozás szempontjából pedig szinte háborús frontvonalak alakultak ki a magyar választók között. Mindez persze nem véletlen: A Fidesz tudatosan szaggatja szét a magyar társadalmat, mert így tudja a leghatékonyabban érvényesíteni az akaratát. A most kialakult egyenlőtlenségek azonban akkor is a fejlődés akadályai lesznek, ha egyszer a kormánypárt megbukik.

A viharos gyorsasággal gazdagodók szinte észre sem veszik, hogy Magyarországon több millió ember vesztese az elmúlt 10 évnek. Főként a kormánypárthoz kötődő munkavállalók és vállalkozók tollasodtak meg, ugyanakkor a leszakadók egy része is támogatta tavaly a szavazatával azt a pártot, amelynek politikája előidézte a társadalom vagyoni szétszakadását. Alig van középosztály, így a politikai demagógia jól működik akár a gazdagok, akár a szegény sorban tengődők soraiban.

A helyzet nemzetközi kitekintésben még ennél is lehangolóbb. A közép-kelet-európai országok többsége nagyobb ütemben fejlődött nálunk, vagyis jobban használták ki a kedvező nemzetközi trendeket. Persze, korrupció, a források felhasználásának nem megfelelő hatékonysága máshol is probléma, ám a kedvező gazdasági folyamatok nem az társadalmi csoportok közti űr növekedését, hanem ezeknek a közelítését szolgálták általában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.