2019. április 3., szerda

MÁR 400 ORVOSBÁRÓ VAN MAGYARORSZÁGON, ÉS EGYRE TÖBBEN JÖNNEK HAZA A MILLIÓS FIZETÉSEKÉRT

168 ÓRA ONLINE
Szerző: 168 Óra
2019.04.03.


Nem eltüntetni kell őket, hanem kiegyezni velük. Legalábbis Lantos Csaba, a Róbert Károly Magánkórház volt tulajdonosa szerint.

Lantos Csaba milliárdos vállalkozó szerint a legmenőbb orvosok több milliót is megkeresnek Magyarországon, és a jelentős béremelkedés miatt elindult az orvosok hazaáramlása külföldről. A vállalkozó a Magyar Nemzeti Bankhoz közeli portálnak, a novekedes.hu-nak adott interjúban arról is beszélt, hogy sokan összekeverik a magán- és a közellátást.

Lantos Csaba egy éve adta el a sikeres Róbert Károly Magánkórházat. Elmondása szerint az utóbbi években nagyon sokan kezdtek lenni a magánegészségügyi piacon, erősödött a verseny, emiatt a bérek is emelkedtek.

Meglátása szerint még mindig emelkednek a bérek az egészségügyben, az orvosok külföldre áramlása pedig csendesedett. Egyre gyakoribb, hogy az orvosok teljesen kilépnek az állami ellátásból, és csak a magánszférában dolgoznak tovább.

A legmenőbb orvosok itthon is megkeresnek 4-8 millió forintot. Egy jó szakorvos, gyakorlattal egymillió nettót hazavisz. Nálunk is hazavittek ennyit. És hozzáteszem, hogy legálisan, leadózva, nem a zsebbe dugdosva a pénzt

– jelentette ki Lantos Csaba. Úgy véli, hogy kikényszeríti a piac, hogy a legjobb szakemberek ennyit keressenek, de az állami szférában is jelentősen emelkedtek a bérek.

A legjobb állami kórházak vezetői rákényszerülnek arra, hogy mindenféle eszközt használva, de megadják legjobb orvosaiknak ezeket a fizetéseket, mert különben tömegesen elmennek, ahogy arról olvashattunk is egy–két esetben

– tette hozzá.

Mivel nagy az elszívó hatása a magánegészségügynek, Lantos Csaba véleménye szerint nincs más lehetőség, mint a copayment rendszer, vagyis a magán és állami egészségügy kombinációja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.