2019. június 13., csütörtök

MEGINT HANDÓ TÜNDE DÖNTHETI EL, KI VEZESSE AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB BÍRÓSÁGÁT

24.HU
Szerző: MEDVEGY GÁBOR
2019.06.13.


Lett volna jelentkező a Fővárosi Törvényszék élére, a bírák is támogatták, de az OBH-elnök egy kurta-furcsa meghallgatás után érvénytelenítette a pályázatot.

Tavaly január óta nincs elnöke a Fővárosi Törvényszéknek. Háromszor írtak ki pályázatot a tisztség betöltésére, amit háromszor nyilvánított eredménytelenné az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, Handó Tünde.

A Fővárosi Törvényszéket tavaly januárig vezető Fazekas Sándor az első és a második alkalommal is egyedüliként pályázott újra a tisztségre, a törvényszék összbírói értekezletének több mint 70 százalékos támogatásával. Ennek ellenére Handó nem nevezte ki újra – bizonyára nem függetlenül attól, hogy Fazekas korábban az Országos Bírói Tanács (OBT) tagjaként bírálta azt a gyakorlatot, hogy az OBH elnöke lényegi indoklás nélkül minősít eredménytelenné vezetői álláspályázatokat, így megnyitva annak lehetőségét, hogy egy évre megbízott vezetőt nevezzen ki.

Ez történt a Fővárosi Törvényszéken is, két eredménytelen pályázati forduló után Handó megbízta egy évre Polgárné Vida Juditot a törvényszék vezetésével. Polgárné egy buta plágiumügy miatt vált ismertté hat éve: 2013-ban egy év után lemondott a Fővárosi Törvényszék elnökhelyettesi tisztségéről, mert az általa szerkesztett törvényszéki kiadványban Paulo Coelho-idézeteket jelentetett meg forrásmegjelölés nélkül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.