2019. június 30., vasárnap

SZALAI KRISZTA: OLYAN VEZETŐK KELLENEK, AKIK AZ EMBEREK LELKÉT IGYEKEZNEK EMELNI

MAGYAR HANG ONLINE
Szerző: LAKNER DÁVID
2019.06.30.


Szalai Kriszta színésznő felhívásának köszönhetően több mint 12 millió forint gyűlt össze egy kilakoltatás szélére került kilencgyermekes család részére, amelynek történetét először lapunk mutatta be. Felemelő élmények és elkeserítő reakciók: az eset hű képet nyújt az ország állapotáról is. Az interjú eredetileg a Magyar Hang május 24-i számában jelent meg.

Folyamatosan úton van, a nehéz helyzetbe került kilencgyerekes család ügyeit intézi, és azt mondta, újabb fejlemények várhatók. Hogy halad, mi minden történt az elmúlt napokban? 

– A házukat 7,5 millióról indítva árverezik el, miközben kiderült, hogy 3,3 milliós gyermektartási követelés van rajta. Tárgyaltam az árverező céggel, ekkor jött az ötlet, milyen módon lehetne megoldani, hogy Krisztina hitelmentessé válhasson. Lemond a gyerektartásról, és a tartozástól így megszabadul.

Ön tárgyalhat Krisztináék nevében?
– Bizonyos információkat nekem nyilván nem adnak meg, de olyankor átadom a telefont Krisztinának. A lényeg az volt, hogy egyáltalán tudjunk segíteni, és ez hihetetlen gyorsan sikerült is. Miután közzétettem a felhívásomat, másnapra már közel 3 millió forint volt a számlán. Onnantól fogva intéztem az adósságmentesítést, és azóta kezdtem el házat is keresni.

Kik segítenek leginkább? Főleg barátok, ismerősök, a színészi munkáját követők, vagy mások is?
– Több ezer ember segített adományokkal, külföldről is rengetegen, és bejelentkezett egy ügyvédnő is, hogy vállalja a szerződés lebonyolítását. Volt, aki építőanyagot ajánlott fel, jelentkezett egy burkoló. Ez a része csodálatos. Az már kevésbé, hogy hiába próbált az édesanya a saját falujában eladó házat keresni. Miután megtudták, hogy adományt kapott, közölték: sajnos nem eladó. Így más falvakban kezdtünk keresgélni. Voltak elképesztő hozzászólások is a közösségi oldalamon, még nőktől is. „Minek szül ennyit, ha nem tudja eltartani? Elköttetésre adunk!”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.