2019. június 8., szombat

TOVÁBB TOMBOL AZ ELMEBAJ A SZOLGÁLÓLÁNY MESÉJÉBEN

INDEX
Szerző: MATALIN DÓRA
2019.06.08.


A szolgálólány meséjének első évada valósággal berobbant a köztudatba. Annak ellenére lett belőle – különösen Amerikában – óriási kulturális jelenség, viták, cikkek, esszék, podcastok és tévéműsorok tárgya, hogy az alapjául szolgáló Margaret Atwood regény már több mint harminc éves. De A szolgálólány meséje remekül ráérzett a korszellemre, a Trump elnöksége kapcsán sokakban felébredő félelmekre, így aktuálisabbá vált, mint valaha.

Ha pedig egy biznisz beindul, akkor nincs megállás. Bár az első évaddal véget ért a Margaret Atwood által írt történet, a gyártó Hulu mégis úgy döntött, hogy a sorozatot folytatják.

A második évad már ellentmondásosabb fogadtatásban részesült, a sok méltatás mellett megjelentek a kritikus hangok is, de azért A szolgálólány meséje továbbra is benne maradt a közbeszédben. És mivel az érdeklődés nem csappant meg iránta, lett belőle harmadik évad is. (Az alkotók korábban azt nyilatkozták, hogy akár tíz évadnyi sztori is van A szolgálólányban, ami azért kicsit meredek kijelentés.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.