2019. augusztus 27., kedd

A HOLOKAUSZT-EMLÉKMŰVET LEKÖPŐ JOBBIKOST TÁMOGATJA A MOMENTUM, A JOBBIK ÉS AZ LMP DEBRECENBEN

168 ÓRA ONLINE
Szerző: 168 Óra
2019.08.26.


A Jobbik nem épp "néppártos" frakciójához tartozó Kulcsár Gergelyt indítja az ellenzéki Jobbik-Momentum-LMP szövetség Debrecen egyik választókerületében.

A politikus korábban országgyűlési képviselő volt, ám antiszemita botrányai miatt lemondott mandátumáról. Mint ismert, Kulcsár volt az, aki beleköpött a nácik által a Dunába lőtt zsidók emlékét őrző bronzcipőkbe, valamint egy kiszivárgott e-mailben kamukausztnak nevezte a zsidók ellen elkövetett népirtást. Az egy időre a párt igazgatási ügyeit vivő politikus Debrecenben térne vissza a frontvonalba.

A Momentum részéről Soproni Tamás elnökségi tag a jelöltek hétvégi bemutatását követően azt mondta a közmédia érdeklődésére, hogy szerinte a Jobbik bemutatta, hogy képes a változásra. Hasonlóan reagált a 444 kérdéseire a fiatal párt debreceni szervezetének elnöke, Mándi László, hogy miért tartják elfogadhatónak számukra Kulcsár személyét:

amit Kulcsár az akkori levelében írt, az teljes mértékben vállalhatatlan, ilyen megnyilvánulásoknak nincs helye a magyar közéletben. Mi viszont hiszünk abban, hogy a Jobbik és vezetői sokat változtak az elmúlt években”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.