2019. augusztus 16., péntek

HA NEM VÁLTOZIK A HELYZET, HAMAROSAN CSAK IMPORTGYÜMÖLCS LESZ

INDEX
Szerző: HERMANN IRÉN
2019.08.16.


Csongrád megye agrármegye. A szinte tökéletes síkságon az átlagnál magasabb a napsütéses órák száma, ami – az állandó aszály és fagykár miatti aggódás mellett – a mezőgazdaságnak kedvez. A híres termények, mint a makói hagyma és a szegedi paprika mellett a megye jellegzetessége a termálvíz használata a kertészetben, valamint a szatymazi őszibarack. Három gazdát jártunk végig a Mi Vidékünk Csongrád megyei állomásán, akik a megye három alapterményét termesztik.

„Ez már megy a lecsóba” – nyitja ki az egyik melegházat előttünk Bakó Dániel, ahol az építmény tetejéig érő növényeken gyönyörű friss paprikák sorakoznak, de ez már nem az igazi, tudtuk meg. Ahogy a növény nő, a termések egyre messzebb kerülnek a gyökértől, leöregszik, leterem a növény, már nem hozza pontosan azt a formát, amit az üzletek elvárnak.

Mi ezt a paprikán nem érezzük, csak azt, bárcsak minden fogyasztóhoz ilyen frissen jutna, ahogy mi kóstolhattuk. Össze nem lehetett hasonlítani az ízét, az illatát, az állagát a boltban vagy a zöldségesnél kaphatóéval...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.