2019. augusztus 31., szombat

HUNVALD NEM LÉP VISSZA, SZERINTE NIEDERMÜLLERNEK KELLENE

KLUBRÁDIÓ / MEGBESZÉLJÜK
Szerző: KLUBRÁDIÓ / BOLGÁR GYÖRGY
2019.08.30.


Hunvald György korábbi VII. kerületi polgármester szerint rossz döntés született, de nem az ő oldaláról; úgy véli, Niedermüller Péternek, az ellenzéki pártok jelöltjének kellene visszalépnie a javára. Niedermüller Péter sajnálja és kiábrándítónak tartja a volt MSZP-s politikus lépését, amellyel árt az ellenzéknek.

Hunvald Györgyöt (akit jogerősen elítéltek hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt) arról kérdeztük, hogy a Válasz Online megírta: az őt támogató lokálpatrióta szervezet valójában a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület. Ő erre úgy reagált: ha szeretik a rozskenyeret, az emberek nem azt nézik, hogy papírba vagy celofánba van csomagolva, hanem a tartalmat. Tehát nem az a kérdés, hogy ki jelöl, hanem hogy kik indulnak. A helyi szervezetüket nemsokára bejegyzik, a választásig meglesz. Akik adták az ajánlásokat, azzal foglalkoztak, hogy ki jön oda, és őt ismerik Erzsébetvárosban.
„Nem veszekszem az ellenzékkel, nekem az ellenfelem a Fidesz” - mondta a volt polgármester, aki azt is közölte: nem mond rosszat, csak jót az MSZP-re, 26 év után is. Úgy fogalmazott: a helyi hitelességét nem tudja átadni senkinek. Az ellenzéki pártok nem akartak vele dolgozni, ezt tudomásul vette, de nem érti, hogy ha a pártok kifejezetten károsnak tartják, ha megjelenik valamelyik standjuknál, miért nem veszik tudomásul, hogy demokrácia van, és ő elindul, mert a programját tartja a legfontosabbnak. Arra a kérdésre, hogy azt nem képviselhetné-e Niedermüller Péter, a volt MSZP-s politikus egy a hasonlattal válaszolt: minden bortermelő a saját borát tudja a legjobban eladni.

Hunvald György szerint rossz döntés született, de nem nála, hanem a túloldalon. „Niedermüller Péternek még van 43 napja, hogy visszalépjen” - fogalmazott. A helyi erőviszonyokról nem látott felmérést vagy becslést. Szerinte nem lesz többségben a Fidesz október 13-a után a kerületben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.