2019. augusztus 2., péntek

MA MÁR INKÁBB NEM NÉZ A SZEMEMBE, VAGY ELKERÜL AZ, AKI EDDIG RÖHÖGÖTT RAJTAM

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: CZOTTER JÓZSEF
2019.08.02.


...Tízezrével lépnek le az országból az értelmes fiatal (most már nem csak a fiatal), nyelveket beszélő, kreatív, művelt és tanult elmék. A magyar kormány dilettáns nemzethy politikájának, tehetetlenségének és persze ezáltal – erőlködésének jóvoltából pedig ide jönnek a keleti, ázsiai ukrán, kínai, vietnami és egyéb munkás kezek. Jó csere és gondolom hasznos is. Ja, nem.

Az egészségügy állapotát naponta érezzük, tapasztaljuk, és a még nem a kormány kezéből közpénzt zabáló sajtó jóvoltából olvassuk is, mi megy szerte az országban. Ugyanez mondható el az oktatásról is, amihez egy kis adalék, hogy a magyar gazdaság éves szinten saját és uniós forrásból azaz uniós támogatásból (ami a magyar GDP kb. 9%-a) vért izzadva csinál 4-4,5%-os éves GDP növekedést. Namost, ebből az évi 4-4,5%-ból sportra elkölti kb. az egyharmadát. Sportra, azaz szórakozásra. Sportra éves szinten 328 milliárd forintot költ az ország, plusz 100 milliárdot a TAO-ból. Ez a magyar felsőoktatási költségvetés kétszerese. Biztos nem én vagyok a hülye. Ha egy ország jobban preferálja a sportot, mint a kiművelt emberfők képzését – ami hosszútávon a legjobb gazdasági beruházás, hiszen GDP-t termel, ellentétben a semmi hasznot nem hozó sporttal, ami éves szinten csak viszi a közpénzt -, az egy elcseszett ország. Ha egy országnak fontosabbak az állami csecsen tartott stadionok és a focisták, a sport, mint az oktatás és a diplomás emberképzés, akkor annak az országnak nincs jövője. Csak a remény, hogy a felszínen tud maradni, és nem süllyed el. Nem véletlen, hogy az egykori KGST-tagállamok mára sorra hagynak le bennünket.

Itt lenne az ideje feltenni a népnek a kérdést: továbbra is fontosabb Soros és a kerítéses rettegtetés, vagy fontosabb az oktatás és az egészségügy ami, egy nemzetnek a jövője. Mert csak egészséges, kiművelt emberfők képesek felvirágoztatni, jómódba segíteni egy nemzetet.

A megoldatlan devizahiteles játékról már nem is beszélek, amelynek köszönhetően családok ezrei lesznek földönfutók, hála pártunk és kormányunk családbarátságának. Folytathatnám, mi rohad még az országban de a folytatást ezúttal az olvasóra bízom.

Nos, van egy töketlen és dilettáns országvezetés amely Soros és az illiberalizmus, pardon, a keresztény értékek mentén határozza meg az ország jövőjét. Újabb 15 évre harcot hirdet a liberalizmus ellen. Megfűszerezve egy töketlen ellenzékkel, amely 9. éve nézi szinte tétlenül az ország rombolását. A nép hathatós nemcselekvése mellett. Ok, okozat. Mert ez a nép a saját egója fényezés mellett (mert ugye ez a 10 millió agysebész és futballprofesszor országa) ezt bírta kitermelni. Ezért aztán ott tartunk, ahol. A rohadás felé vezető úton. A reformok működnek, csak a végeredmény siralmas. Igaz, ez is működés. A kormány valójában nem hazudik, hisz a szanaszét rohadás folyamata is működés. Mentálisan padlón az ország. Aki teheti, menekül amíg teheti. Akik meg maradnak, azok hallgatnak. Ki ezért, ki azért, de asszisztál ehhez a rothadáshoz. Hogy nem érzi jól magát? Hogy naponta ömlik minden irányból az elkeseredettség, amiről nem szólnak a hírek? Érdekel itt bármi is valakit? Emberek tízezrei élnek aprópénzen, katasztrofális helyzetben lévő iskolák harcolnak a túlélésért, ahol a gyerekeink elvileg a jövőt tanulják. Azt a siralmas jövőt, ami vár rájuk. Gyerekek tízezrei maradnak ki a felsőoktatásból, mert a szülők a közmunka bérből képtelenek taníttatni őket. Esélyük sincs. És a nép még mindig tapsol, mert a reformok működnek. Kormány oldal és ellenzék egy célért harcol. MINÉL JOBBAN ROHADJON AZ ORSZÁG, miközben Tiborcz Istvánok, Mészáros Lőrincek és a többi tolvaj röhögve lopja szét a nép pénzét és vagyonát. Csak mert képtelenek vagyunk összefogni, kimenni az utcára, és egy egészséges forradalom közepette az egész tetves csürhét elzavarni a nyakunkról a francba...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.