2019. augusztus 2., péntek

MIÉRT NEM A SAJÁTJÁBÓL ADAKOZIK ORBÁN A GYÜLEKEZETÉNEK?

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.08.02.


„Az úr áldását kívánom a Svábhegyi Református Egyházközösség lelki életére, ahogyan az összes református és egyéb gyülekezet lelki életére, óvodájára és egyéb intézményeire, s kérem, hogy ezt kérjék ők is nem csak a kormányfő által támogatott ügyekben, hanem más dolgokban is... és kérem a gyülekezetbeli testvéreimet, szóljanak a miniszterelnök úrnak, hogy az Úrjézus tanítása szerint imádkozzon a határzónában lévő 77 gyermekért is” – mondta a Hírklikknek Iványi Gábor lelkész. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnökét azzal a hírrel kerestük meg, hogy Orbán Viktor gyülekezete jövőre 944 millió forintot kap óvodaépítésre, azután, hogy az elmúlt években már sok százmilliót juttatott számára a kormány. Miközben Iványiéktól meg elvett.

„Vajon számíthat-e bármely más egyházközösség – például a gyürei, ahol szintén van óvoda – arra, hogy kapjon pénzt fejlesztésre, ha nem is annyit, mint a svábhegyi?” – tette fel a költői kérdést Iványi Gábor, aki problémásnak tartja, hogy ha megválaszolnánk, akkor a válasz a fenti kérdésére nemleges lenne.

A Magyar Közlönyben jelent meg, hogy jövőre 944 millió forintot kap óvodaépítésre a Svábhegyi Református Egyházközség, azaz Orbán Viktor kormányfő gyülekezete. A pénzt a svábhegyi református óvoda, valamint a kapcsolódó kiszolgáló létesítmények felépítésére lehet fordítani. A Népszava szerint Orbán gyülekezetét már eddig is bőkezűen stafirozta az állam. Tavaly például 27 millió forintot adtak arra, hogy befejezhessék a Felhő utcai parókiát. A gyülekezet egy korábbi közbeszerzéssel 2016 végén kezdte el a lakóépület kivitelezését, akkor azonban „az alacsony fedezeti összeg miatt” (összesen csaknem 120 milliót költöttek az építkezésre) kénytelenek voltak csökkenteni a műszaki tartalmat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.