2019. szeptember 18., szerda

A “PÁLYÁZATÍRÓ MAFFIA” HELYETT CSUPÁN EGY EMBERT VONTAK FELELŐSSÉGRE EGY TÖMEGES CSALÁS ÜGYÉBEN

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: CSIKÁSZ BRIGITTA
2019.09.18.


Uniós pénzt végül talán nem nyúltak le, és az OLAF sem vizsgálódott az ügyben, de egyéb következménye sem nagyon lett annak, hogy egy EU-s pályázatot csalók leptek el. A vidéki kisvállalkozások fejlesztésére kiírt diverzifikációs pályázattal kapcsolatban tömeges visszaélést emlegettek az illetékesek, ám végül csak egy ember került bíróság elé. Az ügyre egy olvasónk hívta fel a figyelmünket: fia a tisztességes kérelmezők között volt, de a túl vonzónak bizonyult pályázatot végül visszavonták. 

„Úgy gondolom, hogy nem tudták lenyúlni az uniós pénzt, és aztán nekünk sem adták oda” – mondta el véleményét az Átlátszónak Nagy Béla, akinek a fia szeretett volna hozzájutni a diverzifikációs pályázat mintegy 12 millió forintos, vissza nem térintendő támogatásához.
„Egy céget kellett volna alapítani nem mezőgazdasági tevékenységre, de akár kapcsolódhatott is ahhoz. A feltételek roppant kedvezőek voltak, és ráadásul semmit sem kellett volna igazolni számlákkal. Kilencmillió forintot a kft. megalapításakor kapott volna meg a fiam, a maradék hárommilliót pedig akkor utalták volna, ha a vállalkozás egy év múlva is működik.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.