2019. október 10., csütörtök

FONTOSABBAK ERDOGAN OLIGARCHÁI A MAGYAR KORMÁNYNAK, MINT A TERROR ELLEN HARCOLÓ KURDOK?

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2019.10.10.


Miután tegnap Erdogan Törökországa háborút indított a szíriai kurdok ellen, az EU el akarta ítélni a török hadműveleteket. De ezt Orbán Viktor kormánya egyedüliként megvétózta. A magyar külügynek úgy tűnik, fontosabb a korrupció, mint a terror elleni harc.

Sok szánalmas dolgot csinált már a magyar külügy, de ez a vétó az azeri baltás gyilkos kiadatása óta nem látott mélységekbe repíti vissza a magyar kormányt. Ez talán még annál is durvább. Abban az esetben csak sejthettük, hogy némi pénz is szerepet játszott a kormány döntésében, itt viszont tudjuk, hogy Orbán veje, Tiborcz István és köre, illetve más NER-lovagok hogyan üzletelnek Erdogan oligarcháival.

Mindemellett pedig ott van a kormánypropaganda, ami folyamatosan önti magából, mekkora terrorfenyegetettség van, hogy harcolni kell lépten-nyomon a muszlimok ellen, a kereszténység hadban áll. Erre fogják magukat, és a Közel-Kelet azon népét, amely a legtöbbet tette az Iszlám Állam elleni harcban, amely a mai napig harcban áll az Iszlám Állammal, nem védi meg?

A terror számít, vagy a hatalom? A terror számít, vagy a pénz?

És ugye azokat a Wikileaks iratokat se felejtsük el, amelyek kifejtik, hogy Erdoganék pont ezen a határszakaszon hogyan üzleteltek az Iszlám Állam olajbizniszében.

Tehát a pénzért, a hatalomért cserébe egy szövetségesünket adjuk fel a terror elleni harcban, egy olyan szövetségesünket, akik egy demokratikus államot akarnak és hoztak létre Szíriában.

Egy olyan helyzetben hagyjuk őket cserben, amikor a konfliktus eszkalálódása a szíriai háború folytatásával fenyeget egy újabb fronton. És tudjuk mi lesz, ha kiújulnak a harcok Szíriában? Újabb menekülthullám.

De mi is ez a Rojava, amelyet most cserbenhagytunk, mi a szíriai kurdok és más kisebbségek állama?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése