2019. október 10., csütörtök

KÖZÉLETI PORNÓ - EZ NEM EGY KISVÁROS URAINAK ELSZÁLLÁSA, EZ MAGA A NER

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2019.10.09.


A Borkai-videó morális része sem érdektelen, de mégiscsak másodlagos. Megmutatja ennek az egész romlott, álkeresztény bandának a képmutatását. Ha nem vernék ennyire a keresztény mellüket, és nem gyaláznák keresztény felsőbbrendűséggel a politikai ellenfeleiket, ennnek erkölcsi megítélése is enyhébb lenne. Itt azonban olyan mélységek tárultak fel, s nem a videó képein, amelyekbe beleszédül az ember. Itt a Fideszt, az Orbán-vezette politikai rendszert meztelenítették le. Ez az ügy egy közéleti pornó, a megerőszakolt magyar társadalmat pedig a néma néző szerepére ítélték.

Az adriai csoportszex drogos partival körítve nem egy immorális társaság privát kiruccanása, hanem minden jel szerint az orbáni újgazdagok életformájának szerves része. Jelen van itt minden, az uniós pénzekkel támogatott hölgyek, a korrupt közbeszerzések, csúszópénzek, lenyúlások, kivett százmilliók, hivatali visszaélés, a magántulajdonként kezelt város, a szétlopott közvagyon. Mindennek a teteje, hogy a kontroll nélküli tobzódás adriai kéjutazásokkal, alkoholban és drogban fetrengő csoportszexben teljesedik ki: amikor már nem tudják, mit csináljanak jó dolgukban. Elérték a hanyatló birodalmak romlottságának és erkölcsi fertőjének szintjét. Rekordsebességgel, csupán néhány év alatt.

Ez nem magánemberek eldurvult házibulija. Ez ebből a rendszerből nőtt ki, és ebből a rendszerből következik. Ennek a rendszernek és életformának szerves része. Ez a rendszer nem végződhet másképp, mint az emberi természet totális elaljasodásában. Ebben ez a lényeges, a Borkai nevével fémjelzett történet ezért közügy. Nem a valóságshow-k perverz kukkolása ez, nem is magánemberek privátszférájában való vájkálás, hanem egy uralkodó osztály létformájának lelepleződése. A kulisszák mögé való bepillantás. Ebben a történetben minden együtt van, a díszletek is hibátlanok. Megjelenik a színen a rendszer több szimbóluma, a yacht, az Adria, a magánrepülőgép, a sport, az ellopott uniós pénzek, csalás, lopás, korrupció, a kontrollját vesztett ember a visszataszító “keresztény” dumával.

Az ügy azért is figyelemre méltó, mert nem elszigetelt jelenség. Ez nem egy kisváros urainak elszállása, ez maga a NER. A jéghegy csúcsa, cseppben a tenger. Maga a Nemzeti Együttműködés Rendszere minden törvénytelenségével, képmutatásával és hazugságával együtt. Rettegnek is a Fideszben, hogy kiről, milyen és hány videó kerülhet elő. Az emberek pedig találgatnak, kikről milyen videók kerülhetnének elő. Mi zajlik a háttérben, a kulisszák mögött? Ha egyszer ez a rothadt rendszer megbukik, lesznek meglepetések. Az emberek ámulni fognak, mi mindent mertek csinálni ezek a bűnözők, mennyit loptak és hogyan éltek. Miközben a köznépnek nyomták a “keresztény” és a “nemzeti” süketelést. Ez az életforma igényli a gyűlöletpropagandát, a menekültek, hajléktalanok, rokkantak, szegények üldözését és lejáratását. Ez áll a háttérben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.