2019. október 8., kedd

SOKKOLJA A KORMÁNY A HASZNÁLTAUTÓ-PIACOT - KIK JÁRNAK JÓL?

NAPI.HU
Szerző: SZÁSZ PÉTER
2019.10.08.


Furcsa helyzetet teremt a használtautó-piacon a nagycsaládos kedvezmény. Az még nem meglepő, hogy a Dacia Lodgy három gyerekkel most olcsóbb újonnan, mint 3-4 évesen, az viszont már érdekes, hogy több modell is drágábban vagy minimális mínusszal adható el 2022-től.

A július elseje óta elérhető, legfeljebb 2,5 millió forint összegű nagycsaládos autóvásárlási támogatás megtartásának egyik feltétele, hogy a megvásárolt új autót három évig nem lehet eladni, átalakítani vagy üzembentartói szerződést kötni rá. Ez azt jelenti hogy a 2019 második felében megvásárolt autók 2022 közepétől szabadulhatnak rá a magyarországi használtpiacra - és minden bizonnyal érdekes helyzetet okoznak.

A program lényege, hogy a három vagy több gyermeket nevelő családok 2,5 millió forintos állami támogatást igényelhetnek legalább hétüléses új autó vásárlásához, a gépkocsi árának maximum 50 százalékának erejéig. A kormányzat eredetileg úgy számoltak, hogy egy év alatt körülbelül tízezer család igényli a támogatást, de már az első három hónapban, szeptember végéig több mint 14 ezren igényelték azt. A tervek szerint a 2022. december 31-ig biztosan lehetséges a támogatás igénylése, a program működtetésére idén ötmilliárd forintot, jövőre tízmilliárd forintot szántak, de a keret "felülről nyitott"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.