2019. november 2., szombat

MÉSZÁROS LŐRINC NAGYSÁGOS ÚR LOPOTT ADOMÁNYAI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.11.01.


Először úgy indult Mészáros Lőrinc beteg gyermekeknek adott nagylelkű adakozása, hogy nem derülhet ki az adományozó személye. Aztán most már a kommunikációs vezetője nyilatkozik, kinek mennyi pénzt adott az aranyszívű felcsúti gázszerelő, a világ egyik leggadgabb emberének, Orbán Viktornak strómanja. Nagy csapdának hiszik ezt, mert ki merne bármi rosszat mondani egy olyan emberre, aki súlyos beteg gyermekek életét menti meg azzal, hogy százmilliókat ad olyan gyógyszerekre, amelyeket a magyar állam nem fizet ki.

Majdnem úgy fest a dolog, hogy Mészáros Lőrinc az Orbán-rezsim mulasztásait pótolja, mert ha ez valóban egy keresztény állam lenne, akkor nem nézhetné tétlenül magyar gyermekek halálát azért, mert anyagi okok miatt nem jutnak megfelelő gyógyszerekhez. Egy olyan országról beszélünk, amelyben e gyógyszerek árának sokszorosát pazarolják el Orbán Ráchel dilettáns turizmusára és divatszakmai kóklerkedéseire, amely ország milliárdokat adományoz közel-keleti ortodox egyházaknak, amelyek e pénz nélkül is meglennének, ahogy eddig is megvoltak. Ez tiszta hazug propaganda ára. Nem beszélve a közvetlenül hazug propagandára elfecsérelt tízmilliárdokról.

A pénzmosásnak sokféle módja van. Léteznek olyan szervezett bűnözői csoportok, amelyek a pénzmosás egyenesebb, becsületesebb útját választják. S vannak aljasabbak, amelyek beteg gyerekekkel élnek vissza, és a legmélyebb emberi érzelmeket használják ki. Ilyen az, amikor Mészáros Lőrinc, Orbán strómanja, az adófizetőktől (beteg gyerekek szüleitől) ellopott pénzből jótékonykodnak, hogy a lopott pénzt így mossák “morálisan” tisztára. Hogy azt lehessen mondani, Mészáros Lőrinc ugyan korrupció útján jutott a lopott pénzből, de jóra költi, beteg gyermekeknek segít. Ki merne követ vetni rá?

Követ nem kell vetni senkire, de Mészáros Lőrincet Orbánnal és tettestársaival együtt még ugyanígy bíróság elé kellene állítani korrupciós bűncselekmények, lopás, vesztegetés, zsarolás, hatalommal való visszaélés, stb. miatt. Mert a dolog úgy néz ki, hogy ha Mészáros Lőrinc nevén nem lopják ki ezeket a hatalmas összegeket, százmilliárdokat, akkor lenne miből kifizetnie az államnak a súlyos beteg gyerekek gyógyszereit. Feltéve, hogy egy szolgáló, a polgárok érdekében munkálkodó kormányzat működik. De Mészáros Lőrinc lopott pénzből jótékonykodik, méghozzá abból a célból, hogy a lopását ne lehessen morálisan elítélni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése