2019. november 18., hétfő

ORBÁN SZERINT A FASISZTA DIKTATÚRA EURÓPA JÖVŐJE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.11.17.


Orbán azt hiszi, hogy valami új dolgot talált fel, és valami új rendszer nevében szónokol. Erről azonban szó sincs, az ő beszédei ugyanolyan megvetett emlékként vonulnak majd be a múzeumokba, mint Adolf Hitler, Mussolini vagy mások beszédei. Ismerősek a szólamok a nemzeti függetlenségről, a nemzet és a család szeretetéről, megvédéséről, mintha bárki fenyegetné azokat. Ugyanaz a fasiszta ideológia, semmi új recept nincs, azt leszámítva, hogy Orbán elődei büszkén vállalták, hogy fasiszták, nácik és antiszemiták, míg ő ugyanezt “demokráciának” nevezi, nevetséges módon a meghaladni vélt liberális rendszernek igyekszik mutatni az illiberális diktatúrát.

Mindennek oka, hogy fasiszta rendszere csak akkor tud megmaradni, ha letagadja annak jellegét, ha demokráciának hazudja, és a nála ezerszer erősebb, szabad, liberális demokráciák pénze eltartja. Nincs a történelemben gyávább ember és gyávább rendszer, amely még ahhoz is gyáva, hogy vállalja önmagát, és ne az ellenségének adja ki magát. Milyen ember az, aki a liberális demokráciák ellenében lép fel, de rendszere nem meri megszüntetni a liberális demokráciák látszatát, díszleteit, és azzal védekezik, hogy ez egy liberális demokratikus jogállam, amikor a szabad Nyugat ingyen pénze veszélybe kerül?

Orbán ezúttal Prágában mondta el képmutató beszédét, azt a kettős beszédet, amelyet csak a német autógyárak érdekei miatt védenek meg Európában, egyébként mindenki átlát rajta. Orbán hősködik, de csak azért marad fenn a rendszere, mert a német autógyárak kizsákmányolhatják a magyar munkaerőt, olyan kedvezményeket élvezhetnek Magyarország kárára, amilyeneket Európában máshol nem élvezhetnek. Emiatt a német kereszténydemokraták elvtelenül megvédik és finanszírozzák Orbánt az Európai Unióban. Magyarország gyamatosításának árán henceg a paprikajancsi, és lopja szét a családjával az ország vagyonát.

Orbán a bársonyos forradalom 30. évfordulóját gyalázta meg Prágában azzal, hogy azt állította, “30 éve még azt gondoltuk, Közép-Európa jövője Európa, de ma már azt látni, hogy mi vagyunk Európa jövője, és készen is állunk erre a küldetésre”. Ez az ember beteg, küldetéstudata van, mint a világ összes népnyomorgató, népirtó fasiszta diktátorának. Egy demokratának nincs küldetéstudata, egy demokrata szolgálja a hazáját, elvégzi a munkáját arra az időre, amíg megválasztják. A társadalom, a nép pedig teszi a dolgát és abból épül az ország. Csak fasisztáknak van küldetéstudatuk, akik azt gondolják, be kell avatkozniuk, meg kell változtatniuk a világ természetes és normális folyását. Valójában a pénz és a hatalom megszerzése a céljuk, amely csak mások elnyomásával lehetséges. Ehhez kellenek a “nemzeti” és vallási hazugságok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.