2019. december 24., kedd

A NER ÉS A SZERETET - A HAVI 28 000 FORINTBÓL DŐZSÖLŐ IDŐS EMBEREK NYUGDÍJÁNAK EMELÉSÉRE TÍZ ÉV UTÁN SAJNOS IDÉN SEM NYÍLT LEHETŐSÉG

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: MARKÓ BEÁTA
2019.12.22.


A Nemzeti Erőszak Rendszere, amely megteremtette a keresztény szabadság nem létező fogalmát, kitüntetett figyelemmel készült az idei szeretet ünnepére, a karácsonyra.

Az egész éves gyűlöletkeltés, antiszemita plakátozás, sárdobálás, fasiszta intézkedések sora után végre megpihen a kormány is és az egymást gyűlölő lakosság is. Miután ajándékvásárlás közben egymásnak estek az áruházakban, az éhenhalástól félve összeverekedtek a koszlott vízben agonizáló pontyokon, majd felpofozták egymást a parkolóhelyekért – hazamennek és megkezdődhet a faállítás és az ajándékok elhelyezése a meghitt családi körben, a szeretet jegyében.

Ajándékozásról a felcsúti nemzetvezető és bűntársai is szívvel-lélekkel gondoskodtak. December végén gyorsan hoztak egy új társadalombiztosítási törvényt, amely kizár 70 ezer vagy 700 ezer (ők sem tudják pontosan, mennyi) embert az egészségügyi ellátásból, amennyiben három hónapnál több elmaradásuk van a járulék befizetésből. Az az aprócska tény, hogy az állam akár félévnél is hosszabb ideje tízmilliárdokkal tartozik a kórházaknak, amelyek emiatt nem tudják kifizetni a beszállítóikat, nyilván nem jelent semmilyen ellentmondást az új törvénnyel szemben. Nincs is ok különösebb felháborodásra, hiszen aki fizeti a járulékot, sem kap ellátást a rég összedőlt magyar egészségügyi rendszerben.

A közismerten kultúrahabzsoló felcsúti nemzetvezető idén decemberben érezte úgy, hogy eljött az ideje maga alá gyűrni a színházi életet is, a TAO-pénz megvonása után még mindig úgy-ahogy vegetáló színházakat egyszer s mindenkorra ki kell végezni, neki kell kineveznie az igazgatókat. (A repertoár kiválasztásába és a szereposztásba egyelőre nem szól bele.) A keresztény szabadság és a szólásszabadság országában évvégén mondvacsinált ürüggyel bezárták a 25 éve működő Civil rádiót is – ezt a csomagocskát talán nemzeti színű pántlikával kötötték át...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.