2021. április 6., kedd

ÍGY VÁLASSZANAK BANKSZÁMLÁT A KÖZÉPISKOLÁSOK! - INGYENES BANKKÁRTYÁK MÁR 14 ÉVES KORTÓL

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.04.06.


A normál bankszámláktól eltérő árazással, akár teljesen díjmentesen kínálnak a bankok diákszámlát bankkártyával a fiataloknak. Több pénzintézet már 14 éves kortól is nyújtja a szolgáltatást, a kisebbeknek viszont meglehetősen szűkös a választék. Az ajánlatok bombázók, mutatjuk, mit kell mérlegelni a választáskor.


Kitüntetett helyzetben vannak a diákok, a bankok egy része ugyanis ingyenes bankszámlát kínál nekik bankkártyástul, de még a drágábbak is csak havi pár száz forintot számolnak fel – írtuk meg korábban, bemutatva a 18 éven felülieknek kínált termékeket. A fiatalabb korosztályt is tárt karral várják a pénzintézetek, a kínálat azonban valamivel szűkösebb.

14 éves kortól kifejezetten diákoknak kínált bankszámlát és bankkártyát a Budapest Banktól, az Erste Banktól, a K&H-tól, az OTP Banktól és az Unicredittől lehet igényelni. (Az MKB-nak van egy szűkebb kör, csak a középfokú szakképzésben tanulók számára kínált számlacsomagja.) Ezek a számlák aztán az egyetemista évek végéig is elkísérhetik a diákokat. (A számlák díjait itt szedtük jól áttekinthetően táblázatba.) A kiskorú diákoknak szülői segítségre is szükség van a számla megnyitásához. Az első lépéseket pedig a bankszámla és a bankkártya, valamint a kapcsolódó szolgáltatások megfelelő és biztonságos használatához érdemes együtt megtenni.

A választáshoz azt is végig kell gondolni, hogy mire fogja használni a diák a bankszámlát, a kedvező díjak ugyanis meglehetősen nagyra dagadhatnak, ha valaki nem tudatosan használja azt. A kondíciós listák itt is hosszúak, egy-egy rosszul használt szolgáltatás végül brutálisan megdrágíthatja a szolgáltatást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.