2023. február 14., kedd

VODAFONE-VÁSÁRLÁS: ROGÁN ANTAL BIZALMASAI FOGLALTÁK EL A KULCSPOSZTOKAT

24.HU
Szerző: HORVÁTH CSABA LÁSZLÓ
2023.02.14.


A miniszter jobbkeze is helyet kapott a távközlési vállalat vezetésében, ahogy a turisztikai támogatásokat osztó Guller Zoltán is.


Nemrég zárult le a Vodafone Magyarország felvásárlása, amelynek eredményeként a magyar állam 49 százalékos részesedést szerzett a távközlési vállalatban, a többségi, 51 százalékos tulajdonos pedig közvetetten a 4iG Nyrt. lett. Ennek megfelelően a közelmúltban átalakították a társaság vezetését, amelybe Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter bizalmasai kerültek be – derült ki a cégadatokból.

Az Opten céginformációs rendszer nyilvántartása szerint február 9-én, vagyis múlt csütörtökön jegyezték be az új, öttagú igazgatóságot.

A Vodafone új vezetésében helyet kapott Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke.

Nagy egyben igazgatósági tag az Antenna Hungária Zrt.-ben, melyben szintén az állam a kisebbségi tulajdonos a többségi tulajdonos 4iG Nyrt. mellett.

Ugyancsak bekerült a Vodafone igazgatóságába Guller Zoltán. Őt a kabinetminiszter tavaly nevezte ki az egységes, átlátható és strukturált kormányzati informatika és e-közigazgatás működtetéséért, fejlesztéséért felelős miniszteri biztosnak. A szintén Rogán Antal alá tartozó Szerencsejáték Zrt. felügyelőbizottságába is bekerült tavaly Guller, aki a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke is, vezetése alatt az ügynökség nagyvonalúan osztogatta az egyedi támogatásokat a NER-köreibe tartozó vállalkozóknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.