2023. október 10., kedd

KOCSIS MÁTÉ FELESÉGE

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.10.10.


Van egy kimondatlan etikai kódex a köz-, és újságírásban, hogy a gazemberek családjával (papa, mama, gyerek, feleség, nagybácsi, és így tovább) nem foglalkozunk. Mert nem tehetnek arról, hogy ők egy gazember rokonai. Nos, mint ismeretes, a Fidesz sajtóhiénái ilyen kódexet nem ismernek, és hogy mi most Kocsis Máté feleségét emlegetjük és boncolgatjuk, az nem azért van, hogy szétkenjük az a szart, ami Kocsis Máté és tevékenysége maga, hanem, mert a b. neje saját jogán érdemelte ki a törődést. Ilyképp az emlegetett kódex hatálya alá nem tartozik.

Ugyanakkor az is megjegyzendő, hogy ilyen odafigylést nem kapna, ha nem az emlegetett alak felesége lenne, mert akkor közel sem kerülhetett volna a tűzhöz, ilyképp egy bizonyos szempontból és szintig mégis csak azért énekeljük meg átmeneti hősünket, mert annak a felesége, aki. Ha tetszenek érteni a viszonyokból fakadó dilemmáinkat. De Kovács 113 József asszonykája mégsem kerülhetne oda, ahol most a Kocsis nej van, azaz, amikor az oldalbordát emlegetjük, akkor a Fidesz frakcióvezetőjéről, illetve magáról a rendszerről beszélünk.

És akkor lássuk, miből élünk. Nos, az ily módon híres hőssé váló nej azért került a híradások célkeresztjébe, mert nem épül meg a Fidesz szuperkórháza. Egészen pontosan nem biztos, hogy elkészül valaha is a hat évvel ezelőtt bejelentett szuperkórház, amit az M1–M7-es autópályák bevezető szakasza és a 7-es balatoni főút közötti területre terveztek. Még ezzel sincs baj. Ami miatt a bili kiborult, hogy a kórházberuházás projektfelelőse a 2018-ban alapított DBC Dél-budai Centrum Projekt Beruházó és Ingatlanfejlesztő Zrt.

Ebben a Zrt.-ben, amely jól láthatóan – mert eredménye öt éve semmi, zérus – nagy valószínűséggel az ég egy világon semmit nem csinál (és már nem is fog), igazgatósági tag Kocsis Máté felesége, aki az itteni tevékenységéért (vagy nem tevékenységéért) havonta bruttó 550 ezret kap, és az alaposabb orgánumok még azt sem átallották kiszámolni, hogy ez az öt év alatt nem kevesebb, mint 34 millió pénz. Úgy és azért, hogy egy kapavágás nem történt, s mint fentebb utaltunk rá, valószínűleg már nem is fog soha.

Ez az összeg egyébként aprópénz a NER-ben, szinte csak szimbolikus a többi lopáshoz képest, így elsősorban etikai oldala van. Az jelesül, hogy még ha nagyon élénk munka folyt is volna abban az igazgatóságban – ami nem folyt -, ha Kocsis Máté vagyok, és van bennem minimális erkölcsi érzék, nem dugom oda be a nejemet egy kis aprót keresni, mert nem etikus. Viszont innen nézvést nem értjük az aranyhalak miatti sivalkodást, ami mellékszál, az viszont már nem az, hogy tetézve Kocsis lelkének terheit, kitetszik, hogy a neje ránézvést ingyenpénzt kap.

És kapott öt éven keresztül. Ami rendszerszintűvé teszi ezt az esetet, az például a Fudan alapítvány, ahol egyetem sem lesz, az alapítványt már meg sem lehet találni, de a mesés béreket benne még mindig fizetik. Aztán Paks II., meg mindenféle álnéven futó közpénzkifizető helyek, számolatlan igazgatóságok, kuratóriumok, amelyek biztosítják a fideszisták jól létét egészen pofátlanul. Egyébként, ahol Kocsis nejét, ott a Megafon vezetőjét is fizették. Ez az a propagandagépezet, amely többek közt dollárbaloldalazik is.

Nincs kérdés, és nem is érdekes, de Kocsis felesége is csak azért, mert ő annak az alaknak a b. neje, aki szintén az ellenzék képzelt pénzügyei miatt az egyik leghangosabb. Illetve ő volt az, aki sátáni vigyorral bejelentette a szuverenitás-törvényt, amellyel az ellenzéki újságok pénzhez jutását akarják megakadályozni, de ilyen hátérrel talán ezt sem kellett volna. Ám ahogyan a maguk irányában, úgy az eltaposni óhajtottak felé sincsenek ezeknek morális gátjaik. A mi szemszögünkből azonban ezzel a feleséges sztorival Kocsis elvesztette a jogait a tutulásra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.