2016. augusztus 30., kedd

ÍGY SEGÍTS A GYEREKEDNEK VISSZARÁZÓDNI A VAKÁCIÓ UTÁN

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Czecz Fruzsina
2016.08.30.


Vége a nyárnak, nyílnak az óvodák, iskolák kapui... A nyárral együtt pedig vége a szabadabb életformának is. Szeptembertől jobban be kell osztani az időnket, pontosan kell érkezni, tartani kell a határidőket. A hosszú vakáció után nem könnyű visszazökkenni a szigorúbb hétköznapokba, ez leginkább az alvási szokások változására igaz. Az a fránya ébresztőóra nem adja fel, és egyfolytában figyelmeztet: "Itt van az ősz, itt van újra."

Dr. Hermánné Fogarassy Éva, tanácsadó szakpszichológus és alvásterapeuta tanácsait betartva megkönnyítheted a család dolgát. 

- Hogyan segíthetjük a gyerekeket, hogy alvásban is visszaszokjanak az óvodás, iskolás üzemmódra?

A nappalt és az éjszakát az alkonyat köti össze - ez az a napszak, ami ráhangol minket az éjszakai működésre, tehát az alvásra. Az alkonyat - lefekvés előtti másfél óra - ingerszegény környezetet jelent: csend, nyugalom, semmi feszültség, számonkérés, és egyre halványabb fényviszonyok.

Érdemes a fentieknek megfelelő alvási rituálét kialakítani. Kisgyerekeknél ennek az esti mese lenne az utolsó láncszeme. A legjobb és legmeghittebb, ha a szülő fejből mesél, sötétben...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.