2016. augusztus 29., hétfő

MIÉRT FOGJA ELBUKNI A VALÓVILÁG 8 NYERTESE A 36 MILLIÓ FORINTÓS FŐDÍJAT?

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.08.29.


A VV8 nyereményét úgy promózta a műsorvezető, mint a valaha volt legnagyobb fődíjat. Már itt bukik a történet, ugyanis a havi 3M forint egy viszonylag alacsony költségcsökkentett nyeremény, hiszen már Alekosz is 50 M felett kapott (kp+autó+lakás). Tényleg ne higgy el mindent, amit a tv-ben mondanak.

A játék résztvevői alapvetően nem milliomosok. Mindig azt mondom, hogy attól mert valakinek odaadsz egy MAN típusú buszt, attól még nem lesz buszvezető. Tanulni kell a szakmát, mint ahogy milliomosnak is tanulni kell, de legalább belerázódni a történetbe. A legtöbb "megnyert milliomos" azért bukja el a pénzt már középtávon is, mert fogalma nincsen arról, hogyan kell ilyen vagyont összehozni magunktól. Ha lenne erről fogalma, akkor tudná, hogyan kell ekkora vagyonnal bánni.

Én vitatkoznék azzal a leegyszerűsítő állítással, miszerint szimplán szellemileg fogyatékosok a résztvevők (ismered Majkát?). Egy olyan átlagos ember, mint akár te is, nagy eséllyel elherdálna 36 millió forintot, amit havi bontásban kap meg. Gondolj bele! Eddig kerestél havi 150.000 forintot, és holnaptól kapnál 3M forintot. Mire költenéd? Miért egyből a költekezés jut eszedbe és nem az az első gondolatod, hogyan lehetne ebből a pénzből passzív jövedelemre szert tenni?

A ValóVilág 8 fődíj útjának lélektana:


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.