2016. február 8., hétfő

TALÁLÓS KÉRDÉS: KIRŐL LEHET SZÓ, HA ILLENEK RÁ A KÖVETKEZŐK: KREATÍV, KOOPERATÍV, KRITIKUS, KULTURÁLISAN BEFOGADÓ, KÍVÁNCSI?

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Éva28
2016.02.08.


Sajnos nem az átlagos magyar diákról! Pedig ezek a jellemzők lennének a kulcsai annak, hogy életképes, (pláne sikeres!) legyen utódaink generációja.

Nagyon zajlik az élet az oktatás környékén. Forronganak a pedagógusok, a diákok, a szülők és úgy tűnik, mintha most lenne némi esély is arra, hogy komolyan megfontolják az egyre hangosabb véleményeket, alulról jövő kezdeményezéseket.

Mindig rossz vége lesz, amikor a szakemberek megkérdezése, a tényadatok figyelembe vétele nélkül születnek meg a döntések, valamiféle felsőbbrendű hatalom mondja meg, mi a jó és merre kell haladni. Szomorú és szánalmas, amikor a rossz, elhamarkodott, elhibázott döntéseket próbálják menteni a végletekig és valamiféle ideológiai köntösbe öltöztetve ragaszkodnak hozzá ész nélkül. Persze ez is kicsit hitbeli kérdéssé vált, ahogy sok egyéb kérdés, de mégis úgy érzem, most már túl vagyunk azon a ponton, hogy el lehetne intézni egy kézlegyintéssel, vagy egy-két komolytalan látszatintézkedéssel a dolgot...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.