2016. március 11., péntek

KÉTSZER ANNYIAN VANNAK NÉMETORSZÁGBAN, MINT A SZÍREK ÉS IRAKIAK EGYÜTTVÉVE ÉS SOKKAL NAGYOBB VESZÉLYT JELENTENEK, KIK AZOK?

GLOBOPORT
Szerző: Tamás Szűcs
2016,03.11.



A németországi oroszok. Jó két milliónyian vannak, és most, a német hírszerzés szerint, gyakorlatilag ellenséges ügynöknek tekinthetők. Hiszen az orosz titkosszolgálat már egyértelműen őket használja Németország destabilizálására.

Azt, hogy Oroszország jelentős pénzösszegekkel támogatja az európai szélsőjobboldali-bevándorlásellenes mozgalmakat, eddig is tudtuk. Nem csak a hazai jobbik, és a bolgár Ataka kapott jelentős támogatást Moszkvából (emlékezzünk csak a Kágébéla-ügyre), de  az európai szélsőjobb legnagyobb ereje, a francia Nemzeti Front is gyakorlatilag moszkvai pénzekből működik. A hvg.hu is megírta a minap, hogy  Marine Le Pen vezette párt 27 millió eurót kért Oroszországtól, arra hivatkozva, hogy a Nemzeti Frontnak (NF) nincs pénze a 2017-es választási kampány finanszírozására. Le Pen pártja 2014-ben már kapott 11 millió eurót egy Oroszországhoz köthető banktól, akkor Franciaországban azzal vádolták Le Penéket, hogy azért kaptak pénzt, mert nyíltan támogatták a hivatalosan Ukrajnához tartozó Krím félsziget Oroszországhoz csatolását, és élesen bírálták az ukrajnai orosz katonai beavatkozás miatt Moszkva ellen elrendelt EU-s szankciókat. Ugyanakkor nyilván fontos Oroszországnak, hogy a jelenlegi migrációs  válságban a Nemzeti Front  foglalja el a francia politikai palettán a legszélsőségesebb iszlám, és bevándorlásellenes álláspontot.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.