2017. augusztus 14., hétfő

HÁLAPÉNZ NÉLKÜL IS GYÓGYÍTOTT - ILYEN ÉRVEKKEL MENTEGETTE A KAMARA AZ ELÍTÉLT ORVOST

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: Mizsur András
2017.08.14.


A hvg.hu megszerezte az utóbbi évek legnagyobb hálapénzes botrányában született jogerős etikai állásfoglalást. A dokumentum tanúsága szerint az első fokon eljáró etikai bizottság mindent megtett, hogy ne kelljen súlyos büntetésben részesítenie azt a veszprémi onkológus nőgyógyászt, aki nem egyszer halálos betegektől követelt pénzt. Figyelem, a cikkben a nyugalom megzavarására alkalmas indoklásszövegek olvashatóak!

Hatalmas felháborodást váltott ki orvosok körében a Magyar Orvosi Kamara (MOK) országos etikai bizottságának jogerős döntése, mely szerint fél évig nem praktizálhat az az onkológus nőgyógyász, aki nem egyszer kért pénzt gyógyíthatatlan betegektől – operációkért 150 ezer, a vizsgálatokért pedig 15 ezer forintot.

Sokan az orvos végleges eltiltást követelték, miután tetteiért tavaly két év börtönbüntetésre ítélte – öt évre felfüggesztve – a Veszprémi Törvényszék, de, ahogy a hvg.hu elsőként megírta, a MOK területi etikai bizottsága első fokon – kétszer is – pusztán megrovásban részesítette – azaz tovább praktizálhatott...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.