2017. október 2., hétfő

ELVESZETT 9 HÓNAP A DEMOKRATIKUS ELLENZÉKI SZÖVETSÉGBŐL

MODERN MAGYARORSZÁG MOZGALOM BLOGJA
Szerző: BOKROS LAJOS
2017.10.02.


...Január 10-én aláírhattuk volna mind az értéknyilatkozatot, mind pedig az előválasztást előkészítő megállapodást. Ekkor robbant be a „csodafegyver”: Botka László. Az MSZP elnöke telefonált, elnézést és két hét haladékot kért. Maga is úgy vélte, addigra kidurran a lufi.

Aztán a két hétből két hónap lett, majd a szocialista elnök májusra ígérte a teljes körű ellenzéki szövetséghez szükséges belső feltételek létrejöttét. Nyáron már nem ígért semmit. Addigra ellepték az országot Botka László vérpopulista, gazdagokat általánosan elítélő, primitíven hangulatkeltő plakátjai.

A két hétből kilenc hónap lett. Közben sikerült mérgezni a magyar társadalom lelkét, fokozni az általános kiábrándultságot. Történelmi bűn, hatalmas felelősség.

Most talán mégis eljött a józan számvetés ideje. Nincs csodafegyver. Egyenlő feltételekkel és illő alázattal meg kell állapodni a demokratikus ellenzék minden pártjával, ha azt akarjuk, hogy az orbáni önkényuralom jövőre megbukjon és újjáépíthessük hazánkban a jogállamot és a demokráciát.

Még nem késő.

Kedves Molnár Gyula,

Gyertek vissza a tárgyalóasztalhoz.

Ami történt nem felejthető, de tanuljunk belőle.

Csak őszintén, tiszta szándékkal, hitelesen és egységben győzhetünk.

Bokros Lajos
Elnök
Modern Magyarország Mozgalom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.