2017. október 4., szerda

"NEM ÉRTEK A FOCIHOZ"

JOG-ÁSZ BLOG
Szerző: Dr. SÁNDOR ZSUZSA
2017.10.04.


Dávid Ibolya, egykori igazságügyminisztert idéztem, aki ezzel az azóta szállóigévé vált mondattal válaszolt arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a focimeccsek alatti antiszemita bekiabálásokról.

Minő szerencse, hogy a mi mostani vezetőink, élükön a miniszterelnökkel igazi futball szakértők. Nem sajnálják sem a saját, sem a bíróságok idejét, még kevésbé a mi pénzünket a focira költeni.

A bíróságok előtt több tucat per van folyamatban amiatt, hogy a különböző sportegyesületek nem hajlandóak kiadni az úgynevezett tao-pénzes szerződéseiket. Azt kérdik, mi a csoda az a tao és miért olyan féltve őrzött titkok az ezzel kapcsolatos szerződések. Megpróbálom magyarra fordítani a rettenetes jogi nyelvet, hogy érthető legyek. A cégek a nyereségük után fizetendő társasági adó egy részét felajánlhatják olyan szervezeteknek, amelyek látvány-csapatsporttal, vagy előadó művészettel foglalkoznak.

Ami mármost a focit illeti, nem kis pénzekről van szó. Csak az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) a tao bevezetése óta 14 milliárd forintot kapott, de hogy kitől és mennyit, és mire költötték, azt annak ellenére sem árulják el, hogy erre ma már jogerős bírósági ítélet kötelezi őket. Becslések szerint 2011 – a tao bevezetése óta – összesen mintegy 300 milliárd forint körüli lehet az az összeg, amelynek nagy része a sport- és egy kevéske a kulturális egyesületekhez vándorolhatott...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.