2018. február 15., csütörtök

ELKAPTA A KÖZPÉNZSZIVATTYÚÉRT FELELŐS EGYIK KULCSEMBERT AZ OLAF, AKI RÁVÁGTA A MILLIÁRDOS CSALÁSI ÜGYEKRE: BAGATELL

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2018.02.14.


Erre mondaná a klasszikus viccben Kohn bácsi, hogy ügyes: egy fideszes potentát egyszerre vett részt az ügyvédi irodájával uniós projektek előkészítésében, majd a fejlesztési ügynökségnél a projektek végrehajtásában. 3,3 milliárdot bukhatunk rajta.

3,3 milliárd forintot fizethet vissza Magyarország Homolya Róbert ügyei miatt. Most zárult le a nyolc éves OLAF-vizsgálat – akárcsak az Elios-éban / iborcz Istvánéban. A csalással megvádolt fideszes védekezése még cifrább. A Hír TV hétfőn rákérdezett nála a vizsgálat eredményére, de arról az államtitkár nem akart nyilatkozni, majd komolytalannak nevezte az ellene indult vizsgálatot, és azt találta mondani, hogy ezek nagyon bagatell ügyek.

Vajon mire gondolhatott? Hogy vannak ennél súlyosabb ügyek is...?

Homolya az egyike azoknak a fideszes háttérembereknek, akik az elmúlt nyolc évben a húsosfazék mellett töltötték: 2010 júniusa és 2012 májusa között az uniós pénzelosztás csúcsszervezeténél, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél (NFÜ) volt végrehajtási elnökhelyettes. Később dolgozott a miniszterelnökségen is, 2017-től pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban tölti be a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár pozícióját.

Az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF 2010 óta nyomoz összesen az ügyeiben és nem eredménytelenül:

a magyar állam ebben a nyolc projekt esetében a teljes uniós támogatási összeget fizethetné vissza Brüsszelnek, ami 3,3 milliárd forintot jelent.

A hivatal olyan súlyosnak ítélte ugyanis a szabálytalanságot, ami teljes, 100 százalékos támogatásmegvonást indokol – írta a 24.hu...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.