2018. március 11., vasárnap

HOVÁ VEZET A MARIHUÁNA REKREATÍV CÉLÚ FELHASZNÁLÁSA?

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: GÖBÖLYÖS N. LÁSZLÓ
2018.03.11.


Az Egyesült Államok immár kilenc államában a marihuána árusítása nemcsak gyógyászati, hanem rekreatív célokra is megengedett.

Ez olyan szociális-kulturális szintű újdonság, amelyre a szabadidőipar most keresi a megfelelő választ.

Ha valóban megengedett a használata rekreatív célra, helyek is kellenek, ahol be lehet vezetni. Ez nehéz helyzet elé állítja mind a felnőtt szórakoztatással foglalkozó bizniszt (eladni csak 21 éven felülieknek lehet), mind azokat, akik a hasis és a marihuána élvezői. Mivel azok, akik hozzászoktak, hogy saját otthonukban vagy rejtett helyeken füvezzenek, most megtehetik nyilvános helyeken is. De hát milyen környezetben, kivel? – veti fel a Panorama.

A törzsfogyasztó által látogatott közösségi magánklubokon kívül más egyelőre még nem működik.

Az is nyilvánvaló, hogy más megközelítést igényel a rekreatív marihuána, mint az alkohol. A felnőttek szokása este elmenni meginni valamit a barátokkal, az egész napi munkát, bajokat hátrahagyva. Ugyanebben a környezetben nem szerencsés bevezetni a füvezést, mivel két ellenkező hatású anyagról van szó. Az alkohol tompítja az érzékelést, a marihuána pedig pszichoaktív hatásával fokozza fogyasztója lelkiállapotát, van, akinél jó értelemben vett tudattágítást okoz, másoknál viszont pánikrohamhoz vezethet. A két világ ellentétes egymással. Egyébként gyakori, hogy aki droggal él, kávéval, teával ellensúlyozza a hatását.

Nincs ugyan sok javaslat azok számára, akik szívnak, igaz, azok minőségiek: performance-ok, zenével, művészi alkotásokkal, vacsorák THC-vel fűszerezett fogásokkal, összejövetelek olyan teaházakban, ahol füvet is árulnak…

Az éjszakai szórakozóhelyek attól tartanak, hogy a marihuána legalizálásával csökken a szeszes italok fogyasztása. Erre is van példa: Aspenben, a coloradói síparadicsomban több olyan hely van, ahol füvet lehet vásárolni, mint ahol alkoholt. Megoldás lehet, hogy, mint Amsterdamban, a kávézókban lehessen kapni marihuána-alapú termékeket, de alkoholt nem. A közrend és az üzlet megóvása érdekében azonban tanácsos elkerülni a kettő keverését – írja végezetül a Panorama.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.