2018. március 17., szombat

ORBÁN RETTEG AZ "EGY AZ EGY ELLEN" FELÁLLÁSTÓL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.03.15.


Nem volt diadalmenet március 15, a Vezér nem volt se felszabadult, se boldog, se nyugodt. Ezzel szemben a rettegés összetéveszthetetlen jeleit mutatta. Ez az ember nemcsak fél, de retteg. Megcsapta a vereség lehetőségének szele, megérezte, hogy a nép utálja, a többség ellene van, és rászoríthatja az ellenzéki pártokat, hogy kilépjenek az ő forgatókönyvéből.

Orbán két dologtól rettegett eddig: az egyik a bojkott, ami azonnal összeroppanataná a NER hazugságát, és ha az alkotmányos rend megdöntése az indok, akkor neki egyenes út vezet a börtönbe. Ezért azonnal sikoltozott a pártsajtó, amikor a bojkottnak a gondolata is felmerült, és lázasan új szatellitpártok létrehozásába, kamupártok feltámasztásába kezdett.

A másik, amitől Orbán retteg, ha az ellenzéki pártok feladják egyszer az anyagi érdekeiket, és nem egymással szemben, hanem együtt ellene indulnak a választáson. A forgatókönyve arra épül, hogy a pénzzel és az anyagi érdekkel megosztja az ellenzéket, ellenérdekeltekké teszi őket az összefogásban, és az átalakított választási körzetekben simán (2/3) nyer.

De Hódmezővásárhelyen ez nem működött, mert senkinek nem volt anyagi érdeke, hogy saját jelöltet indítson a független ellen. Ez megtréfálta a nagy taktikus zsenit, aki még a március 15-i beszédében is utalt arra, hogy “álruhában” indult a független jelölt. Orbán erre nincs felkészülve, és túl kevés idő maradt újabb csaló változtatást eszközölni. Semmi más nem maradt, mint teljes erővel kamupártokat szervezni, de az nem fog működni.

Ez az ellenzék soha nem hitte, hogy legyőzheti Orbánt. Hódmezővásárhelyen sem győztek, csak ott voltak. Ha most félreállnak a népi választási lázadás útjából, akkor se ők győznek, de az önzetlenségükkel és az Orbán manipulációjából való kilépéssel az ölükbe hullhatna a kormányzás lehetősége. Ezt ők is megérezték. Kérdés, lemondanak-e inkább a pénzről?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.