2018. április 1., vasárnap

ORBÁN PROPAGANDÁJA KIMERÍTI A RÉMHÍRTERJESZTÉS TÉNYÁLLÁSÁT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.03.31.


A Fidesznek is volt olyan korszaka, amikor az alacsonyabb szinteken álló szolgák feladata volt a gátlástalan hazudozás, amelyet Rogán Antal szóvivői kinevezése után próbáltak ki. Rogán volt a rendszerváltás utáni magyar közéletben az első szándékosan hazudozó, akit Goebbels-i propagandára használtak.

A párt vezetői röhögve figyelték, ahogy a kísérleti nyúl Rogán szemrebbenés nélkül faarccal mondja az elképedt ország képébe a legelképesztőbb és legaljasabb hazugságokat. Miután a Rogán-kísérlet sikeres volt, és a saját bázist sikerült fanatizálni vele, a hazugságokkal való azonosulás ettől kezdve kikapcsolt minden értelmi kontrollt, a Fidesz propagandája erre az üzemmódra váltott át.

Ebben a metodikában azonban nagyon fontos a szereposztás, hogy a párt első számú vezetője és meghatározó arcai tartózkodnak az arcátlan hazugságoktól, erre tartanak olyan “szóvivőket”, akiket lehet erodálni, és akik gátlástalanul mondják a populista és demagóg hazugságokat. Nem divat utána ezekből minisztert csinálni, mert lerántja a sárba a pártot.

Orbán és az ő Fidesze azonban elindult ezen az úton, mert ezt a típusú szóvivői munkát csak olyan jellem nélküli, gerinctelen emberek képesek ellátni, akiket ettől kezdve bármire lehet használni. Nem kell attól tartani, hogy bármire nemet mondanak, ellenállnak, saját gondolatuk lesz. Ezek beszélő szerszámok, agy nélküli végrehajtók a diktátorok kezében.

Így Rogán után Szijjártó és mások is ebből a személyiséget megsemmisítő és a feltétlen engedelmességet követelő “szarember” képzőből kerülnek a pozíciókba. A diktátor még lehetőséget ad nekik, hogy anyagilag is korrumpálódjanak és zsarolhatóak legyenek, és készen állnak bármilyen feladat, és bármilyen mocskos munka engedelmes végrehajtására...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.