2018. július 13., péntek

MEGRETTENTEK ATTÓL, MIT FOG SZÓLNI A VILÁG, MÁRIS ENYHÍTETTE A FIDESZ SEMJÉN HAJLÉKTALANVEGZÁLÁSI JAVASLATÁT

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2018.07.12.


Nem, nem az embertelensége lett sok nekik

Csak azok ellen a hajléktalanok ellen indul el a szabálysértési eljárás, akiket 3 hónapon beül háromszor is felszólítottak már arra, hogy ne éljenek közterületen. Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága, illetve annak fideszes többsége így enyhítette Semjén eredeti módosítóját, ami szerint az eddig pénzbírság helyett közérdekű munkával vagy elzárással is büntethetők lennének, akik továbbra is közterületen tartózkodnak.

Úgy látszik, a Fideszben valaki észbe kaphatott, hogy a Nemzet Rénszarvasvadászának - a keresztényi szeret nevében benyújtott - javaslata praktikusan kivihetetlen (és csak azért nem alapjogsértő, mert elfogadása előtt gondosan módosították hozzá az alaptörvényt is).

A Fidesz-szavazók a felé nyomják a közhatalmat gyakorló pártjukat, hogy távolítsa már el az utcákról ezt a szemnek kellemetlen, köreiket zavaró népséget. A Fidesz 2013-ban már az alaptörvényben engedte meg az önkormányzatoknak, hogy bizonyos területeket tilalmasnak minősítsenek az utcán élésre, de azok ezzel nem kívántak élni, mert ha egyes területeken betiltják a tartózkodást, abból következik, hogy máshol viszont nem, amit
az ott élő szavazóik nehezményeznének.

Az állam most ismét magához vette a jogot, és kinyilvánította, hogy Magyarországon semmilyen közterületen nem lehet úgymond életvitelszerűen tartózkodni.

Akinek tehát nincs magánterülete, ahol tartózkodhatna, az menjen el a közterületről magánterületre, ami nincs neki. Vagy az állami hajléktalanellátó központokba, amelyeknek egyéb problémák mellett is elégtelen a befogadóképességük: 30 ezer magyarországi hajléktalanra 10 ezer férőhely jut.

Ha azonban nem mennek oda, akkor majd rendőr elviszi őket. Eddig csak megbírságolta szabálysértésért, aminek nyilván nem sok értelme volt. Mostantól már majd közérdekű munkára kötelezheti, és ha azt nem hajlandó ellátni (mert akkor éhen hal), jöhet az elzárás és a börtön...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.