2018. július 23., hétfő

NEM MINDENKIT SÚJT EGYFORMÁN A CAFETERIA LEGYALULÁSA - PAPÍRON MAJD MINDEN SZEBB LEHET

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.07.23.


Akár minden hatodik dolgozó teljes egészében bukhatja majd azt az összeget, amit idén béren kívüli juttatásként kap. Ennek a számnak nagyjából a felét tehetik ki azok, akiknek a bérét egy az egyben ennyivel emelik majd meg. Úgy tűnik, az utazási és a lakhatási költségekhez adott támogatás fontosságát csak a képviselők esetében akceptálja a kormány. Náluk viszont nagyon.

Elfogadta a parlament az adótörvényeket, köztük a cafeteria legyalulását (arról, hogy miként nézhet ki ezek után a béren kívüli juttatások rendszere, itt tájékozódhat). Hiába várták az érintett piaci szereplők és a szakszervezet, hogy sikerül a kormány drasztikus szigorítását legalább némiképp enyhíteni. Csupán a biztosítások esetében engedtek meg átmeneti szabályokat (erről részletesen itt írtunk).

A Magyar Szakszervezeti Szövetség határozottan tiltakozott a cafetéria rendszerének érdemi egyeztetés nélkül végrehajtott átalakítása ellen. Arra kérik a köztársasági elnököt, hogy a törvénymódosítást küldje vissza azt megfontolásra a parlamentnek. Az érdekképviselet jelezte: keresi a módját, hogy a politikusokat miként kényszerítheti a munkavállalók érdekeit sértő döntésük megváltoztatására.

A pénzügyminiszter a Világgazdaságnak nyilatkozva azt mondta, hogy az öngondoskodást támogató kedvezmények átgondolása nyomán az ősszel az adótörvények is módosulhatnak. Mint kiderült: az szja-kedvezményeket bővíthetik ki. Ez nyilvánvalóan egyáltalán nem azoknak jelenthet majd segítséget, akik most a céges bérlet, az iskolakezdési támogatás vagy éppen a havi 5000 forintnyi utalvány elvétele miatt kesereghetnek. Emellett arról sem érdemes elfeledkezni, hogy Varga Mihály az adótörvények elfogadása előtt még a szabályozás átgondolását is belengette, amiből semmi sem lett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.