2018. október 1., hétfő

ORBÁN A SAJÁT KORMÁNYA KORRUPCIÓMEGELŐZÉSI SZABÁLYAIT SEM TARTOTTA BE, DE MÉG NEKI ÁLL FELJEBB

ÁTLÁTSZÓ / VASTAGBŐR 
Szerző: ERIC
2018.09.30.


Az Átlátszó hónapokig követte figyelemmel, és egy hete bemutatta, hogy a NER-elitet szállító luxusjacht, és az Orbán Viktor reptető 17 milliárdos magángép feltűnően sokszor keresztezte egymás útját az elmúlt pár hónapban. A kormányzati válasz természetesen nem maradt el, felszólalt itt boldog- boldogtalan, hogy próbálja mosdatni a mundért, de péntek reggel még maga Orbán Viktor is megemlítette a dolgot a Kossuth rádió reggeli műsorában. Nyíltan megfenyegette az őt lebuktató Átlátszót, miközben a repülgetése már lekötelező méretű ajándéknak minősül a kormány saját szabályzata szerint is. 

Múlt hétfőn meglepetésszerűen jelent meg az Átlátszó több hónapig teljes titokban, rengeteg munkával készült cikke a NER elitjének nyári útjairól.

Az is nagyon súlyos összeférhetetlenségi kérdéseket és komoly korrupciógyanút vet fel, hogy Homolya Róbert MÁV-elnök, aki korábban közlekedésfejlesztési államtikárként, és az európai uniós támogatásokat elosztását végző NFÜ-nél dolgozott, együtt jachtozik Szíjj Lászlóval, akinek a cége rengeteg útépítési (érted, közlekedésfejlesztés!) közbeszerzést nyert el, amiknek jelentős része EU-s támogatás volt.

A legnagyobb botrány mégis abból lett, hogy az Átlátszó lefotózta Orbán Viktor miniszterelnököt, ahogy kiszáll egy 17 milliárd forint értékű magánrepülőből. A gép tulajdonosa nem ismert, üzembentartóján és egyéb szálakon keresztül azonban Mészáros Lőrinchez köthető.

Nem csoda, hogy teljes erőből nekiállt magyarázkodni a Fidesz, hogy miért is ezzel a luxusrepülővel ment a Vidi bulgáriai meccsére Orbán, aki mindig azt igyekszik mutatni, hogy ő egy egyszerű ember vagyon és sztárallűrök nélkül.

Mivel a Vidi Garancsi István csapata, Havasi Bertalan az Átlátszó cikke után azonnal próbálta rátolni a repülőt Garancsira. Havasi azt nyilatkozta a Népszavának, hogy

Orbán Viktor a MOL-Vidi FC minden mérkőzésére el szokott menni. Az utazások során a focicsapat tulajdonosának vendége, és ugyanolyan módon utazik, mint a MOL-Vidi FC többi vendége. Ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd. Mindez a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem kerül.”

Elhamarkodott kijelentés volt, ugyanis Garancsi marékszám kapta az elmúlt nyolcévben (haha, mikor visszanyal a fagyi) a közpénzes megrendeléseket, de még jobban belebonyolódtak:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.